1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son dakika bayram ikramiyelerine yeni değişiklik Yapıldı! Emeklilere Bir miktar daha Para eklenecek!
Son dakika bayram ikramiyelerine yeni değişiklik Yapıldı! Emeklilere Bir miktar daha Para eklenecek!

Son dakika bayram ikramiyelerine yeni değişiklik Yapıldı! Emeklilere Bir miktar daha Para eklenecek!

Emekli bayram ikramiyesine ilişkin son dakika gelişmeleri yaşandı. 3000 TL yerine 4.500 TL yatırılacak. 1500 TL tutarında ek ödeme onaylandı.

A+A-

Emekli bayram ikramiyesine ilişkin son dakika gelişmeleri yaşandı. 3000 TL yerine 4.500 TL yatırılacak. 1500 TL tutarında ek ödeme onaylandı.

Bu sabah saatlerinden bayram ikramiyelerine ilişkin gelişmeler açıklandı. 2024 yılı emeklilik bayram ikramiyesi miktarı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, geçen yıl verilen 2 bin TL'lik bayram ikramiyesinin yüzde 50 artırılarak 3 bin TL'ye çıkarılacağını duyurdu.

Emeklileri şaşırtan bir haber daha verildi. Bayram harçlığı 4.500 TL'ye çıkarıldı. Bu sabah emeklilere çifte ikramiye verileceği açıklandı.

Emekliler, Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinin önemli ölçüde artmasını bekliyorlardı. Özellikle Cumhuriyet Bayramı'nın ardından verilen 5 bin TL'lik ikramiyenin bu yıl da Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödeneceği yönünde beklentiler yüksekti. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilik maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin bayram ikramiyeleri arttı ancak emeklilerin beklentilerinin altında kaldı. Bayram harçlığı yüzde 50 artırılarak 3.000 TL'ye çıkarıldı. Bayram ikramiyesi ödeme tarihi de belli oldu. 3000 TL ikramiyeden hayal kırıklığına uğrayan emeklilere son dakikada sürpriz bir haber geldi. 1500 TL ek ödeme yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

EMEKLİYE 1500 TL EK İKRAMİYE

Milyonlarca emeklinin bayram maaşı ödeme takvimi duyurulurken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şaşırtıcı bir açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde kentte yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik ek sigorta primi kararı alındığını duyurdu. İzmir'de ikamet eden 25.000 emekliye 1.500 TL ek ikramiye ödenecek. Böylece İzmirli emeklilere ikramiye ödemesi 4.500 TL'ye çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ek ödenek almak isteyen emekli vatandaşlar 'bizvariz.izmir.bel.tr' internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirler. Başvurular Ramazan ayı sonuan kadar devam edecek. Emeklilere maddi destek projesi kapsamında sağlanan eklenti, kentte ikamet eden tüm emekliler için geçerli.

Diğer taraftan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde devlet tarafından sağlanan emeklilik izinlerine ilişkin ödeme takvimini açıkladı. Milyonlarca emekli 1-5 Nisan tarihleri ​​arasında ikramiyelerini alacak. Ayrıca dul ve yetim emekliler, terörde yaralanan siviller, şehitler, gaziler, güvenlik personeli, maluliyet emeklileri ve daimi maluliyet emeklilerine de Nisan ayının ilk haftasında bayram ikramiyesi alma imkanı veriliyor. Emekli Bayram ikramiyesi ödeneğinden yaklaşık 17 milyon emekli yararlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.