1. HABERLER

  2. SSK

  3. Son dakika: Asgari ücret 2943 TL! Önemli gelişme...
Son dakika: Asgari ücret 2943 TL! Önemli gelişme...

Son dakika: Asgari ücret 2943 TL! Önemli gelişme...

Türkiye’nin eski başbakanı olan Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi, ilk günden bu yana sürekli tartışmalara konu oluyor. Gelecek Partisinin kurucularından olan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar ise yine tartışmaların fitilini alevledi.

A+A-

Son dakika haberi: Parti çalışmaları son hız devam ederken, Davutoğlu da sosyal medya hesabından sürekli olarak gündem ve ekonomi ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor. Eski başbakanın asgari ücretlilerin zor geçindiğini ve ekonomik sıkıntılardan etkilendiğini ifade eden açıklamalarının ardından, sosyal medya karıştı.

Ard arda yapılan zamlar, enflasyon oranının yükselmesi ve diğer etmenler ile asgari ücretle çalışan emekçilerin maaşları resmen eriyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, asgari ücretin net tutarından kesilen rakamları sosyal medya hesabından eleştirdi. Yapılan bu açıklama, sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Konuyla İlgili Paylaşılan Videoya Binlerce Yorum Yapıldı!

Sosyal medya hesabından yayınladığı video ile dikkatleri üzerine toplayan parti kurucusu, yorum rekoru kırdı. Asgari ücret üzerinden yapılan kesintileri eleştiren Davutoğlu, brüt tutarın 2.900 Türk lirası olduğunu fakat yapılan kesintiler ile işçilerin 2.300 Türk Lirası maaş aldığını açıkladı. Yapılan bu açıklamanın ardından ekonomide yeni bir modelin geleceğini duyuran Davutoğlu, Gelecek Partisinin herhangi bir kesinti olmaksızın asgari ücretin brüt şekilde verileceğini açıkladı.

Kesilen Ücret Ne Oluyor?

Günümüzde güncel olarak brüt asgari ücret 2 Bin 943 Türk Lirası iken, çalışan bir asgari ücretli; 2.324 TL maaş alıyor. Bu süreç içerisinde 456 TL iş veren primi olarak kesilirken; 58 TL ise işsizlik sigortası olarak kesiliyor.

Bu kesintilere tepki çeken Ahmet Davutoğlu, sosyal medya platformlarında birçok kesim tarafından desteklenmeye başlandı. Zira toplumun büyük sorunlarından birisi olan asgari ücret, kişilerin geçim sıkıntısı yaşamasına neden oluyordu.

Güncel gelişmeleri ve asgari ücret ile ilgili yeni durumları internet sitemizden anlık olarak takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum