1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Açıklaması: 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara 600 TL ödeme yapılacak!
Son Dakika Açıklaması: 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara 600 TL ödeme yapılacak!

Son Dakika Açıklaması: 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara 600 TL ödeme yapılacak!

Korona virüsü zamanları içerisinde birçok vatandaş maddi olarak oldukça zorlu zamanlar içerisine girdi. Vatandaşlar yeni zamları bekliyor ve maddi olarak rahatlamayı istiyorlar. Devlet ise bu süreç içerisinde vatandaşı memnun etmek amacı ile destek oluşturuyor.

A+A-

Pandemi süreci içerisinde vatandaşlara yapılan destekler oldukça önemli bir hal almıştır. Ekonomik alanda durgun olan bu süreç içerisinde vatandaşlar devletten gelecek destekleri bekliyorlar. Yapılan yardımlar ile birlikte vatandaşın rahat bir nefes alması amaçlanıyor.

İntibak Zammı Nedir?

2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlara intibak zammı verilmektedir. Bunun nedeni ise kişilerin aynı gün prim ödemesine ve prim olarak aynı kazancı vermesine rağmen aynı emekli maaşları almamalarıdır. Bu durumun daha dengeli bir hal alınabilmesi için emeklilerin maaşlarına bazı eklemeler yapılmaktadır. Yapılan bu eklemeler ile birlikte emekli maaşlarında eşitlik sağlanmak amaçlanır ve kişilerin maaşlarına intibak zammı yapılır.

Emekli olan kişilerin yaşadığı bazı problemler vardır. Bu problemler çeşitli zaman aralıklarında değişirler. Fakat emeklilerin genel olarak problemleri intibak zammı, emeklilikte yaşa takılanlar, bayram ikramiyeleri ve banka promosyonlarından oluşmaktadır.

Ülkelerin Emekli Olma Yaşları

Her ülke için farklı bir emekli olma koşulu ve yaşı bulunmaktadır. Türkiye içerisindeki birçok kişi de ülkelerin emekli olma yaşlarını merak ederler. Avustralya’da yaşayan bir kişinin erken emekli olma yaşı 60 ile 57 arasıdır, normal zamanda emeklilik ise 65 ile 60 yaş arasındadır.

Norveç’teki bir vatandaşın erken emeklilik için 62, normal emeklilik için de 67 yaşında olması gereklidir.

Hollanda’da çalışan bir vatandaşın erken emekli olması için 60, normal zamanda emekli olması için 65 ile 67 yaşları arasında olması gereklidir.

İtalya’da çalışma şartlarına göre erken emeklilik için kişilerin 57, normal emeklilik için ise 67 olma şartı aranır.

Yunanistan’da çalışan kişilerin erken emekli olması için 58, normal zamanda emekli olması için 67 yaşında olması önemlidir.

Almanya’da çalışan bir vatandaşın erken emekli olması için 65, normal emeklilik için ise 67 yaşını doldurmuş olması gereklidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.