1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor! Sağlık bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısının ardından açıklandı: Çok kısa zamanda Sputnik V aşısı…
Son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor! Sağlık bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısının ardından açıklandı: Çok kısa zamanda Sputnik V aşısı…

Son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor! Sağlık bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısının ardından açıklandı: Çok kısa zamanda Sputnik V aşısı…

Sağlık bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısının ardından açıklandı: Çok kısa zamanda Sputnik V aşısı için çarpıcı değerlendirmeleri dile getirdi. Korona virüs salgını ile ilgili yapmış olduğu açıklama sırasınd1a sağlık bakanı Fahrettin Koca; ‘’ vaka sayılarında artma hızında bir süredir hız azalmaya başladı. Bunun ardından gelecek kısıtlama ve tedbirlere uyumlu bir şekilde devam edersek

A+A-

Sağlık bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısının ardından açıklandı: Çok kısa zamanda Sputnik V aşısı için çarpıcı değerlendirmeleri dile getirdi. Korona virüs salgını ile ilgili yapmış olduğu açıklama sırasınd1a sağlık bakanı Fahrettin Koca; ‘’ vaka sayılarında artma hızında bir süredir hız azalmaya başladı. Bunun ardından gelecek kısıtlama ve tedbirlere uyumlu bir şekilde devam edersek vaka sayılarında azalmalar meydana gelecek. ‘’ şeklinde ifadelere yer verdi. Bakan Koca tarafından yapılan açıklama sırasında bir yandan da çok yakın zaman içerisinde Sputnik V aşılarının devreye girecek olduğuna dair ifadelere yer verdi.

Bakan Koca’dan gelen açıklama…

Vaka sayılarında meydana gelen hız azalması için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bu açıklamaları sırasında; ‘’Vaka sayılarındaki meydana gelen artış hızı azalmaya başladı. Bundan sonra kısıtlama ile beraber getirilen tedbirlere uyumla vaka sayısı düşmeye devam edecek. Bilim Kurulu’nun gün içerisinde haftalık toplantısında, meydana gelen virüsün yeni varyantları yanı sıra aşı ile ilgili son gelişmeler ile birlikte bir yandan da mutasyonlar ele alındı. Salgın yönetimi sırasında oldukça önemli olan toplumla iletişim konusu da gündem olmaya devam ediyor. Bu süreç içerisinde gerek tedbirlerin gevşemesi gerekse bir yandan da daha önemlisi hızlı yayılan mutasyonlardan ötürü vaka sayıları hızlı bir tırmanışa geçmesi dikkatleri çekmişti.

İçerisinde ye aldığımız hafta başından itibaren vaka artış hızı azalmaya başlamış ve gelecek günlerde  olduğu gibi daha iyi düşüşe geçeceği düşünülüyor. Vaka sayılarında beklentilerin yer aldığı düşüşün sağlanamaması durumu meydana gelirse tedbirlerin sıkılaştırılması değerlendirmeleri ele alındı. Mutasyonlar ile beraber vaka artış hızında etkili, hasta etmede daha güçsüz olmadığın dile getirmek gerek. Ülkemizde son zamanlar içerisinde en çok görülen mutasyon İngiltere varyantı olarak bilinen tür olduğunu unutmamak gerek.

Söz konusu olan bu varyant son günlerde ne kadar hızlı yayıldığını maalesef ki herkese çok acı şekilde gösterdi. Bunun yanında bir yandan da belirti göstermeyen vakaların toplam vakalar içerisinde gerçekten de oranında bir değişiklik yer almıyor. Sağlık alt yapısı konusunda gücü büyük hasta yüklerini karşılasa da hiçbir kapasite sınırsız olmadığını unutmamak lazım. Yayılımı kontrol altına almayı başarmak sağlık sistemimizin üzerindeki yükü düşürmek zorunda olduğumuz göz ardı edilmemesi gerekir.

Hastalar iyileştikten sonra aslında bir yandan da hayatlarına kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. Oysa sağlık çalışanları üzerinden bakılacak olduğu zaman her gün yeni hastalarla mücadele sürecine yeniden başlamaları bilinmelidir. Bu yıpratıcı çevrimi kırmak zorunda olduğumuzu asla unutmayalım. Mevcut olarak meydana gelen mutasyonlar haricinde yeni bir tür daha ortaya geldi. Hindistan varyantı ismi ile bilinen yeni bir tür mutasyon daha tespit edildiğini eklemek isterim. Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese bile aslıda bu durum yine hızlı bulaşan bu varyanta karşı da tedbirler alınmasına neden oldu. ‘’ şeklinde ifadelerine yer verdi.

Sputnik aşı yolda…

Aşı programı üzerinde inceleme yapılacak olduğu zaman Ramazan ayında planlanan hali ile devam edilmeye hala hız kesmeden devam ediyor. Ramazan ayının başlaması ile beraber bu süreçlerde aşı olmayı erteleyen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Fakat bizler de bu durum karşısında iftardan sonra da aşı olunabilmesi vatandaşlarımızın aşı randevularını daha erkenden almalarını ve onları aşı olmalarını temin etmeye devam ediyoruz. Aşı tedariki ile ilgili olarak sizler ile bundan daha önce paylaştığım bilgilere bakılacak odluğu zaman elimizdeki en iyi tedarik şartlarını en hızlı şekilde milletimizin hizmetine sunma gayretindeyiz olduğunu aktarmıştım. İki aşı türü şu an asla hız kesmeden aktif olarak kullanılmakta. Bu sayede bunların sayısını artırmaya yönelik olarak sizler için her zaman en iyisi olsun diye çalışmalar da devam ediyor. Bu süreçler içerisinde elimizde çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini eklemek isterim.’’ Şeklinde sözlerini aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.