1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika: 90 ya da 120 gün SSK, SGK ya da emekli sandığı primi olanlar için 3149 TL ödeme…
Son Dakika: 90 ya da 120 gün SSK, SGK ya da emekli sandığı primi olanlar için 3149 TL ödeme…

Son Dakika: 90 ya da 120 gün SSK, SGK ya da emekli sandığı primi olanlar için 3149 TL ödeme…

Bu yardım hakkında kimsenin bir bilgisi yok. SGK tüm çalışma hayatına devam edenler için en ufak bir koşul ya da şart olmadan maddi anlamda destekler sunmaya devam ediyor.

A+A-

Bu yardım hakkında kimsenin bir bilgisi yok. SGK tüm çalışma hayatına devam edenler için en ufak bir koşul ya da şart olmadan maddi anlamda destekler sunmaya devam ediyor.

Detaylı bir şekilde başvurularını yapanlara anında ödemeler yapılacak. SGK ya yazılı verilen dilekçelerin ardından 90 ya da 120 gün SGK primi olanlar için 961 ya da 3 bin 149 TL ya da günlük 62 TL değerinde ödemeler verilecek.

2020 yılından bu yana kadar yaşanan durumlardan dolayı SGK tarafından da nakdi destekler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Bu ödemeler için sürekli duyurular geliyor. 2020 yılında prim tutarları ile ödenekler hakkında açıklamalar yapılarak net tutarlar ifade edilmişti. SGK tarafından yapılan açıklamalara bakılacak olduğu zaman yeni destek ödemeleri ile yardımlarına devam ediyor.

Emzirme ödenekleri…

Hak sahibi olan vatandaşlar için emzirme ödenekleri ile beraber diğer ödenekler sayesinde kişilerin birçok yardıma ulaşma fırsatları sunuluyor. 4A ya da 4B ile sigortalı olarak yer alan kadınlar ile beraber eşleri çalışmayan erkeklerin yeni doğmuş olan çocukları için  de bir kereye mahsus olarak emzirme ödenekleri veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda 202 TL olarak verilen bu ödenekler gelen zam oranı ile beraber 242 TL seviyesine kadar çıktı. Pek çok kişi için bu ödenekler hayatlarında önemli bir yere sahip oluyor. Kişilerin sadece 120 gün prim ödeneklerinin olması bu ödemeleri almaları için yeterli olacak. SGK kapsamında yazılı olarak yapılan bildirimler sonucunda ödemeler verilir.

Cenaze ödenekleri…

2021 yılı içerisinde 961 TL olarak cenaze ödenekleri verilecek. İş kazaları ya da meslek hastalıkları sonucunda SGK gelir almaya devam ederken vefat etmiş kişilerin yakınlarında yer alan kişiler için bu ödemeler veriliyor. Kişilerin en az 360 gün uzun vadeli olarak primlerinin olması ve ardından vefat etmesi gerekir. Bu yardımlar ölen kişilerin eşlerine ya da çocuklarına verilen yardımlar olurken başka kişilerin yararlanma hakları da bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.