1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Solaryumun Kanser Riskini Arttırıyor! Solaryum Kanser Yapar Mı?
Solaryumun Kanser Riskini Arttırıyor! Solaryum Kanser Yapar Mı?

Solaryumun Kanser Riskini Arttırıyor! Solaryum Kanser Yapar Mı?

Solaryum konusunda sürekli çeşitli tartışmalar ortaya atılmaktadır. Ancak solaryumun da zararlı olduğu ve hatta kansere neden olduğu iddiaları ortada bulunmaktadır.

A+A-

Solaryum konusunda sürekli çeşitli tartışmalar ortaya atılmaktadır. Vatandaşların birçoğu güneş altında bronzlaşma yerine yine kolay yoldan solaryuma giderek hızlı bir şekilde bronz bir tene sahip olmayı hayal etmektedir. Ancak solaryumun da zararlı olduğu ve hatta kansere neden olduğu iddiaları ortada bulunmaktadır.

Solaryum Nasıl Kullanılır?

Solaryum günümüz çerçevesinde genellikle bayan bireylerin tercih etmekte olduğu yapay bir şekilde bronzlaşma yöntemidir. Yine solaryum cihazları genellikle ultra ışınlar yaymaktadır ve bu ışınlar deriye temas eder bunun neticesinde de bronzluk sağlanır. Yine bütün cihazlar da bu yönteme dayanarak çalışma göstermektedir. Farklı olan ise cihaz şeklidir ve yine vücuda verilen etkidir. Bu ışınlar çeşitli cihazlar tarafınca kontrol altında tutulur ve birey için en uygun olan ışık çeşidi verilir. Kabin içerisinde yer alan cihazın içerisine girilir ve orada uzanılır. O cihaz içerisinde asla hareket edilmez. Sonrasında ışık şekli ve şiddeti de oraya uzanmakta olan birey tarafınca ayarlanmaktadır. Belirli süre kabin içerisinde durulur ve yine farklı zamanlarda çeşitli seanslar halinde devam edilir.

Solaryumun aslında tek bir faydası vardır oda cildi bronzlaştırmaktır. Bunun dışında da yine insan cildine bir faydası yoktur. Çok daha güzel vücut için yüzlerce insan solaryumu tercih etmektedir. Solaryum ve güneş yine aynı oranda bronzlaşma sağlamaktadır ve yine süreleri de aynıdır. Solaryuma girmek isteyen bireyler de yine bir uzman tarafından cilt testi yaptırmaları gereklidir.

Solaryumu yine güneşin çeşitli etkilerinden kurtulabilmek adına kullanmakta olan birçok insan vardır yine ancak solaryumun zararlı ışınları tam anlamıyla filtreleyerek direkt vücuda etki etmektedir. Yine solaryumun insan vücuduna çeşitli zararları da bulunmaktadır.

Solaryumun Zararı Nedir?

İnsan gözünde katarakt oluşmasına sebep olmaktadır. Yine derinin daha erken bir şekilde yaşlanmasına sebep oluyor. Bunlarla beraber cilde çeşitli yanıklar oluşmaktadır ve yine deri kanserinin de başlamasına sebep olabilmektedir. Yine solaryumu ayda bir seferden daha fazla kullanmakta olan insanlarda çeşitli deri hastalıkları da meydana gelebilmektedir. Bu nedenle güneşlenmek istiyorsanız mutlaka doğal olarak güneşten faydalanmalısınız. Bronzlaşmanın en etkili yolu en doğal yoldan güneştir. Yine doğal güneş karşısında dahi çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabiliyorken solaryumun vücudumuza olan zararını siz düşünün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.