1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şok Gelişme: Asgari ücrete zam geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…
Şok Gelişme: Asgari ücrete zam geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…

Şok Gelişme: Asgari ücrete zam geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…

Asgari ücretlere gelecek zam uzun zamandır çalışanların merak ettiği bir konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı açıklamayla merak edilen zam konusuna netlik getirdi. Yapılan açıklamaların detayları nelerdir? Asgari ücrete gelen zam ne kadar olacak? Ayrıntılar haberimizin devamında.

A+A-

Cumhurbaşkanından yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda asgari ücret zammı konusuna da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada asgari ücret zammı hakkında merak edilen soruları yanıtlayarak konuya netlik getirdi. Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret desteğinin devam ettiğini belirtti ve 2018 yılından bu yana yapılmış olan asgari ücret zamları hakkında konuştu. Yapılan zamları değerlendirerek bu yıl yapılacak zammı açıkladı.

Asgari ücrete zam geliyor

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Asgari ücrete yüzde 45 zam yaptık. 2002 yılında 184 lira olan net asgari ücreti bugün itibarıyla 2324 liraya biz çıkardık." cümlelerini kurarak bu yıl yapılacak asgari ücret zammının ne kadar olduğunu açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında asgari ücrette geçen yıl bir ilk olduğunu ve asgari ücret tespit komisyonunda asgari ücret zammının oy birliği ile belirlendiğini vurguladı. Sözlerine şu şekilde devam etti: "Reel asgari ücreti yüzde 134 arttırmış olduk. Böylece asgari ücretin satın alma gücüne göre AB arasında 13 'üncü sıradan 8 'inci sıraya yükselttik".

Ayasofya paylaşımı

Yaptığı asgari ücret zammı açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemimizdeki Ayasofya konusu hakkında sosyal medyasından bir paylaşımda bulundu.  Ayasofya’nın ibadete açılmasına yönelik verilen kararın ertesinde söz ve müziği Yücel Arzen’e ait olan “Ayasofya” isimli eser Kırgızca, Boşnakça, Arnavutça, Azerice, Kürtçe, Svahili, Arapça, Bengalce ve Türkçe olarak sanatçılarca seslendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seslendirmenin klibini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımıyla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ayasofya... Rüzgârlar essin kubbende hürriyetin. Ta ezelden sen bizimsin, biz de senin..." sözlerini de kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.