1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Siyah Maske Kullananlar Bu Zararları Görünce Hemen Çöpe Atıyor!
Siyah Maske Kullananlar Bu Zararları Görünce Hemen Çöpe Atıyor!

Siyah Maske Kullananlar Bu Zararları Görünce Hemen Çöpe Atıyor!

Bu maskelerin korona virüse karşı koruyuculuğunun olmadığını dile getiren Aktaş, aynı zamanda bu maskelerin ısıyı emerek ciltte tahrişe ve egzamaya yol açtığını dile getirdi. Diğer tüm zararları ve tehlikeli özellikleri haberimizde…

A+A-

Korona virüs salgını nedeniyle kullanımı son derecede yaygınlaşan siyah maskelerin koruyuculuğu uzun zamandır tartışma konusuydu. Yapılan araştırmaların sonucunda Dermatoloji Uzmanı Hamza Aktaş bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu maskelerin korona virüse karşı koruyuculuğunun olmadığını dile getiren Aktaş, aynı zamanda bu maskelerin ısıyı emerek ciltte tahrişe ve egzamaya yol açtığını dile getirdi.

Siyah Maske Zararlı Mı?

Dermatoloji Uzmanı Doktor Hamza Aktaş, korona virüs salgını sürecinde maske kullanımının son derecede önemli olduğunu dile getirdi. Ancak yaz mevsimlerinde sıcak hava nedeniyle maske kullanımının daha da zorlu bir hale geldiğini belirtti. Tüm bunlardan söz ederken siyah maske konusuna değindi. Siyah renkli maske kullanan kişiler için birtakım uyarılarda bulundu. Bu maskelerin korona virüse karşı koruyucu bir etkisinin bulunmadığını dile getirdi.

Koruyucu özelliğinin olmamasının yanında siyah maskelerin zararları olduğunu da dile getirdi. Siyah renkli kumaşların güneş ışığını çok fazla emerek olması gerekenden daha fazla ısıyı deriye aktarmasına ve derinin de tahriş olmasına neden olduğunu dile getirdi. Yine bu maskelerin üretilmiş oldukları kumaşların da cilde verecekleri zarar konusunda direk olarak belirleyici etken olduğunu da dile getirdi. Eğer bu maskelerin yapılmış olduğu bu kumaşlar kaliteli değil ise bu kumaşlar daha fazla terletme yapabilir. Terlemenin olmasıyla birlikte bu kumaş ciltte bir takım reaksiyonlar oluşturabilmektedir. Böylelikle de deride egzama oluşuma neden olabilmektedir. Eğer önceden varsa egzamayı da artırabilmektedir.

Siyah Maske Kullanımı Sivilceye Neden Oluyor!

Uzman Aktaş aynı zamanda siyah maske kullanımı sonucunda terlemenin de etkisiyle sivilce oluşumu meydana gelebileceğini dile getirdi. Renkli maskeler yerine klasik maskelerin kullanımın daha sağlıklı olacağını dile getiren Aktaş, özellikle de hassas ciltlerde renkli maskelerin ciltte enfeksiyonlara yol açabileceğini belirtti.

İl Pandemi Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelen, siyah maskelerin koruyuculuğunun olmadığını ve cerrahi maskelerin koruyuculuğu ciddi oranda sağladığını dile getirdi. Açıklamalarında cerrahi maskelerin %96 gibi bir oranda koruyuculuk sağladığını ifade etti. Doğru maske kullanımının öneminden bahseden Çelen, üstü telli olan maskelerin kullanımının daha uygun olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.