1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şimdi ev almak doğru zaman mı? Ev almalı mısınız, yoksa almamalı mısınız? İşte ev almak için doğru zaman…
Şimdi ev almak doğru zaman mı? Ev almalı mısınız, yoksa almamalı mısınız? İşte ev almak için doğru zaman…

Şimdi ev almak doğru zaman mı? Ev almalı mısınız, yoksa almamalı mısınız? İşte ev almak için doğru zaman…

Hem barınma hem de yatırım açısından en çok tercih edilen durumlardan bir tanesi de ev almaktan geçer. Doğru bir şekilde seçilen gayri menkuller bu anlarda kişilerin iyi bir şekilde mal varlığı olmasına etki ediyor. Tabi ki bu anlarda ev sahibi olmak adına uygun olan zamanı beklemek gerekir. Bu karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmek daha karlı bir hareket olacak.

A+A-

Hem barınma hem de yatırım açısından en çok tercih edilen durumlardan bir tanesi de ev almaktan geçer. Doğru bir şekilde seçilen gayri menkuller bu anlarda kişilerin iyi bir şekilde mal varlığı olmasına etki ediyor. Tabi ki bu anlarda ev sahibi olmak adına uygun olan zamanı beklemek gerekir. Bu karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmek daha karlı bir hareket olacak. Ev almak için uygun zaman kollamak atılan ilk adım olmalı.

Korona virüs dönemleri ile de meydana çıkan durum kişilerde maddi konuda daralmayı beraberinde getirmesinden dolayı konut satışları büyük oranda azaldı. Faiz oranlarının giderek artması herkesi olumsuz bir şekilde etkiledi. Bu noktada ekonominin canlanmasına katkıda bulunmak adına ciddi oranda meydana gelen faiz indirimleri ev alma konusunda planları olan kişileri sevindirdi.

Faiz düşerken ev fiyatları artıyor

Her ne kadar bankalar tarafından vatandaşlar adına sunulan kredilerde faiz oranı iniyor olsa bile ev fiyatlarında yükseliş dikkatleri çekiyor. Her ne kadar faiz oranları iniyor diye vatandaşlar sevinse  bile ev fiyatlarında ortaya çıkan durum kişilerin daha çok zarar etmesine neden oluyor.

Ev almak için uygun zaman değil

Ev fiyatlarında meydana gelen ani artış durumları aslında kişilerin bu ara konut alma adımlarından geri kalmasının habercisi oluyor. Özellik ile de sıfır ev alma niyetinde olan kişilerin bu anlarda biraz daha sabırlı olması gerek. Buna rağmen ikinci el ev satış fiyatları konusunda rekabet durumları olduğu için onlar biraz daha ucuz olabiliyor. Yine de her ne olur ise olsun bu süreçlerde ev alış veriş durumlarından uzak kalmak uygun bir adım olacaktır.

Konut satışlarının artması gerek

Faiz oranlarında düşüş adımlarının olması aslında ev satışlarının artması konusunda atılan bir adımdır. Ekonomiye can vermek adına yapılan bu adımda kişiler tasarruf yapmayı daha çok tercih etmeli. Ekonomik kriz olmasına engel olmak adına konut stoklarından kaçınmak ve satışları hızlandırmak gerekiyor.

Daire alacaklar biraz daha beklemeli

İşsizlik sayısının her geçen gün artıyor olması kişilerin biraz daha çok tasarruf yapma planlarına gitmesine neden oluyor. Her geçen gün ev fiyatlarının bu denli artışı dikkatleri çekerken kişilerin konut alımlarını bir süre durdurması da gerekiyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.