1. HABERLER

  2. SSK

  3. Sigortası Eksik Olan veya Sigortasız Olanlara büyük Müjde! Artık Emekli Olabilirsiniz! İşte detaylar…
Sigortası Eksik Olan veya Sigortasız Olanlara büyük Müjde! Artık Emekli Olabilirsiniz! İşte detaylar…

Sigortası Eksik Olan veya Sigortasız Olanlara büyük Müjde! Artık Emekli Olabilirsiniz! İşte detaylar…

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması özellikle emekli olma sürecinde önemli bir konudur. Kişilerin iş kolu, çalışma durumu, vergi mükellef durumu, işveren ya da çalışan olma durumu gibi durumlarda birçok sigorta konusunda farklılık sergilemektedir. İsteğe bağlı çalışan kişiler sigorta primlerini kendilerinin ödemesi ile beraber uzun vadeli sigorta kolu ile genel sağlık sigortalarından

A+A-

Vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması özellikle emekli olma sürecinde önemli bir konudur. Kişilerin iş kolu, çalışma durumu, vergi mükellef durumu, işveren ya da çalışan olma durumu gibi durumlarda birçok sigorta konusunda farklılık sergilemektedir. İsteğe bağlı çalışan kişiler sigorta primlerini kendilerinin ödemesi ile beraber uzun vadeli sigorta kolu ile genel sağlık sigortalarından faydalanmaları ile sigorta durumu olabilir.

Vatandaşların gerekli olan koşulları tamamlamaları ile beraber başvuru sürecine dikkat etmeleri gerekmektedir. Eğer başvurular olumlu olarak sonuçlanırsa primleri düzenli bir şekilde ödeyebilirler. Sigorta yönetmenliklerinde değişiklik durumlarında bu süreci takip etmeleri ve emeklilik zamanında herhangi bir sorun yaşamamalarını sağlamalılar.

Sigorta Başvurusu Yapmak İçin

İsteğe Bağlı Sigortala başvurusu yapmak isteyen kişiler, sigorta işlemlerini e- devlet üzerinden veya bulundukları bölgenin SGK ünitelerine giderek birebir geçekleştirebilirler. Başvurularını eğer SGK üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız bunun yanında sigorta giriş bildirgesi bulundurmaları gerekmektedir. Böylece sigorta giriş bildirgesi ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumu kayıt kapsamında başvuru süreciniz tamamlanmaktadır.

Sigorta Başvurusunda Aranan Şartlar

Eğer vatandaşlar sigorta yaptırmak istiyorlarsa bazı şartlara uymaları gerekmektedir. Öncelikle bir Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamak ve 18 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir. Çalıştığınız firmamın, sigorta zorunluluğunun olduğu bir iş içerisinde olmamak ve daha önce sigorta primi ödenmemiş olması. Eğer sigortalı bir işe girdiyseniz 30 günden az çalışmış olmanız. Aynı zamanda yaşlılık maaşı ile malullük maaşı almıyor olmanız istenen şartlardır.

Sigortalı Olan Kişilerin İsteğe Bağlı Prim Ödemeleri

Vatandaşlara sağlık hizmetlerinden yararlanma veya emeklilik hakkı gibi birçok avantajı sigorta sağlamaktadır. Kişiler her ay kazançlarından bir miktar ayırarak sigortalarına ekleyebilirler. Böylece her ay belirli bir miktarda sigorta primi ödenmesi gerekmektedir.

Ölüm sigortaları, yaşlılık veya malullük kapsamında ödenen primler aylık kazançlarının %20’sini oluşturmaktadır. Böylece sigorta primleri aylık kazançların yaklaşık olarak toplamda %32’si olmaktadır. Bu tarz bir sigorta kapsamında malullük, yaşlılık ve ölüm gibi genel sağlık sigortaları içerisinde yer almaktadır. Kişisel sigorta yaptırmak istedikleri zaman aylık kazancı ile beraber her ay verilecek miktarı hesaplayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.