1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sigorta girişi olanlara müjde! Duyuru yapıldı, heyecanlı bekleyiş sürüyor!
Sigorta girişi olanlara müjde! Duyuru yapıldı, heyecanlı bekleyiş sürüyor!

Sigorta girişi olanlara müjde! Duyuru yapıldı, heyecanlı bekleyiş sürüyor!

SSK’lı, emekli, bağkurlu ve EYT’li olanlara SGK’dan müjdeli bir karar geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından erken emeklilik tarihi, ikramiye, askerlik borçlanması ve emeklilik süresinde düzenleme gibi bir takım değişiklikler yapılmaya başladı.

A+A-

SGK’dan Müjde Geldi!

SGK ile ilgili birçok kişi; ne zaman emekli olurum, erken emeklilik şartları neler gibi birçok soru soruluyor. Milyonlarca çalışan emekli olmak için günlerini beklerken; hiç bilmediği fırsatları da kaçırabiliyor. Haberimizdeki formüller ile beraber erkekler ve kadınlar erkenden emekli olabilirler.

3 Bin 600 gün prim ödeme ve yaş kriterlerini karşılayan kişiler; hemen emekli olabiliyorlar. Peki, nasıl erken emekli olunur?

Emeklilik, milyonlarca çalışanın hayallerini süslüyor. Çalışanlar, bir gün emekli olabilmenin hayallerini kurarken emeklilikle ilgili pek çok şey ise ya bilinmiyor ya da yanlış biliniyor. SGK Emeklilik detayları vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Emeklilik detaylarını bu haberimizde hazırladık.

Kadınlarda Doğum Borçlanmasıyla Erken Emeklilik

Doğum borçlanması yaparak erken emeklilik, kadınlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Doğum yapmadan hemen önce SGK bünyesinde sigortalı olan kadınlar; 2 yıl içinde sigorta primi ödenmemiş olduğu ve 2 yıl boyunca çocuğu sağ olduğu takdirde doğum borçlanması yoluyla erkenden emekli olabilirler. Bu şekilde kadın vatandaşlar 6 yıl erkenden emekli olma şansına sahip oluyor.

Erkekler Askerlik Borçlanmasıyla Emekli Olabilir!

Askerliğini tamamlayan erkek vatandaşlar; bir takım kriterlere uyduğu takdirde erkenden emekli olabiliyorlar. Askerlik borçlanması sayesinde 1 ila 2 yıl kazanarak; normalden çok daha erken bir süre içerisinde emekli olabiliyorlar.

Bağ-Kur’lular Nasıl Erken Emekli Olabilir?

2008 yılından bu güne kadar Bağkur primini ödeyen esnaflar, işçi ve memurlar ile aynı olan kurallar kapsamında emekli olabiliyor. Son 7 yıl içinde 4A statüsünde çalışan ve aynı zamanda 261 günlük primi olan Bağ-Kur’lu esnafların yanı sıra emekli sandığı bünyesinde yer alan memurlar; 2 yıl daha erkenden emekli olabiliyor. Memurluk süresi ve vazifesi emekli olana kadar süren kişiler; 62 yaşında emekli olabilirken bir dönem işçi olarak çalışan kişiler 2 yıl daha erken emekli olabilirler. Yani, bu vatandaşlar 60 yaşında emekli olabilecek.

10 Yılda Emekli Olma Şartları (3.600 Gün)

  1. İlk prim gününün 9 Eylül 1999 tarihinden öncesine ait olması,
  2. 15 yıllık sigortalı olmak,
  3. 10 yıllık yani 3 bin 600 gün prim ödemesi yapılması
  4. Yaş şartının sağlanması,
  5. Erkek vatandaşlarda 55, kadın vatandaşlarda 54 yaş veya üstünde olmak,
  6. Prim günlerini doldurmayan erkek vatandaşların 59 yaşında, kadın vatandaşların ise 58 yaşında emekli olmaları sağlanacaktır.
    Şartlara uyan kişiler, SGK’ya yazılı başvuruda bulunarak emekli maaşlarını alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.