1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sigorta Girişi Olanlara Müjde! 2 Bin 200 TL Ödeme Yapacak! İşte Ayrıntılar...
Sigorta Girişi Olanlara Müjde! 2 Bin 200 TL Ödeme Yapacak! İşte Ayrıntılar...

Sigorta Girişi Olanlara Müjde! 2 Bin 200 TL Ödeme Yapacak! İşte Ayrıntılar...

SGK tarafından sigortalı bir şekilde iş hayatlarına devam edip de yakınları ölen kişiler adına verilecek bir yardımdır. Bu yardımı alabilmek adına kişinin birinci dereceden yakını olması gerekiyor. Kişi ölümünden önce beyan ettiği kişiler de bu yardımları alma hakkına sahip olabilir. SGK'dan büyük müjde! SSK Girişi Olanlara 2 Bin 200 TL Ödüyor haberin detayında

A+A-

SGK tarafından sigortalı bir şekilde iş hayatlarına devam edip de yakınları ölen kişiler adına verilecek bir yardımdır. Bu yardımı alabilmek adına kişinin birinci dereceden yakını olması gerekiyor. Kişi ölümünden önce beyan ettiği kişiler de bu yardımları alma hakkına sahip olabilir.

Cenaze için verilen SGK yardımı için sigortalı olarak çalışırken vefat etmek gerekir. Öncelikli olarak kişinin eşi ve çocuklarının hakkı bulunur. Vefat eden kişinin o çocukları ya da eşi yer almıyorsa cenazeyi kaldıran en yakın akrabası her kim ise o yararlanabilecektir.

Cenaze Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Cenaze yardımı alabilmek adına ilk olarak veraset ilamı vermek gerekiyor. Verilen bu ilandan sonra örneğin ise mutlaka SGK kurumuna getirilmesi ve teslim edilmesi şarttır. Varislerin ardından talep dilekçesi yazması gerekiyor. Ölen kişi ardından cenaze masrafları her kim tarafından karşılanarak yapıldı ise bunun da belgelenmesi ardından düzenlenmesi gerekir. bu belgeyi bağlı olunan muhtara onaylatmak gerekiyor. Belgelerin tamamlanmasının ardından cenaze için gerekli yardım başvurusu alınabilir.

Cenaze Parası Ne Kadar Ödeniyor?

Cenaze yardım miktarı kişinin bağlı olarak yer aldığı sigortanın alanına göre bir değişiklik gösterecektir. Hem SSK hem de Bağ-Kur olarak çalışarak hayatını kayıp eden kişi yakınlarına 2020 yılı itibari ile ortalama olarak 715 TL yardım ödeniyor. Emekli Sandığı olarak çalışırken ölen kişilerin yakınlarına ise 2200 TL cenaze yardımları sağlanıyor.

Cenaze Yardım Parası Kimler Alabilir?

Emekli olduktan sonra vefat eden bir kişi için cenaze yardımları ödenir. Sigortalı bir şekilde çalıştığı anlarda hayata gözleri kapatan kişinin yakınları için bu cenaze yardımı verilecektir. Yaşlılık aylığı alındığı süreç içerisinde vefat eden ir kişinin ailesi bu yardımdan yararlanma hakkına sahip. Sigortalı olarak çalışmasına rağmen işten ayrılmış ve bu süre bir yıldan daha az ise de yararlanma hakkı bulunuyor.

Hak sahibi olan kişiler  dul ya da yetim maaşı aylıkları alıyor ise bu cenaze yardımlarından yararlanma hakları bulunmuyor. Cenaze yardımı almak için hak kazanacak olan kişinin kesinlik ile SGK tarafından verilen aylıklardan herhangi birine sahip olmaması gerekiyor. Vefat eden işi eğer ölmeden önce en az 360, günlük bir sigorta primi ödediyse yakınları alma hakkına sahip olacaktır.

Cenaze Yardımında Zaman Aşımı

Cenaze yardımı almak isteyen kişilerin zaman aşımlarına uğramaması gerekir. Bu zaman aşım süresi 5 yıldır. Ölen kişinin en yakınları vefat durumunun ardından 5 yıl geçmeden cenaze yardım başvurusu yapması gerekir. Eğer bu başvuru yapılmak ve üzerinden en az 5 yıl kadar bir süre geçerse başvuru geçersiz sayılacaktır. Bu durum ile paralel olarak a yardım alma hakları ortadan kalkacaktır. Süreye dikkat ederek başvuru yapmaya dikkat edilmeli.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.