1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sigorta firması müşterilerinin ödedikleri paranın yüzde 15ini iade yapmaya hazırlanıyor..
Sigorta firması müşterilerinin ödedikleri paranın yüzde 15ini iade yapmaya hazırlanıyor..

Sigorta firması müşterilerinin ödedikleri paranın yüzde 15ini iade yapmaya hazırlanıyor..

Korona virüs salgını sebebiyle insan yaşamında birçok şey değişikliğe uğramış bulunuyor. Virüs sebebiyle insanların evlerine kapanması sonucunda araçların en düşük seviyede kullanılıyor olması, bazı ülkelerdeki sigorta şirketlerini harekete geçirmiş bulunuyor.

A+A-

Sigorta şirketleri, araç sigortası kapsamında ödenen ücretlerin %15’ini geri ödeyerek korona virüsü sebebiyle yaşanan mağduriyetlere bir nebze de olsa katkı sağlamayı planlıyor.

Virüs salgını sebebiyle dünya genelinde yaşanan sokağa çıkma endişesi devam ederken, araç kullananların sayısı da her geçen gün daha da azalıyor.  Bazı araç sigortası yapan şirketler yaşanan bu durumu göz önünde bulundurarak, araç sigortası kapsamında tahsil edilen miktarın bir bölümünü iade edeceğini veya bazı taksitlerin araç sahiplerinden alınmayacağını açıklıyor.

Bu şirketler arasında bulunan Allstate, Geico ve Liberty Mutual gibi sigorta şirketleri müşterilerine para iadesi teklif ediyor ve bazı müşterilerine %15 oranında geri ödeme yapıyor. Dünyada durum bu şekilde seyrederken, Türkiye’de de trafik kazaları ve kaza sonucu ölümlerde de önemli oranda düşüş görülüyor.

Trafik Kazası Sonucu Ölüm, Yaralanma ve Maddi Hasar Konusunda Düşüş Var

Korona virüs sonrası başlayan sürecin ilk üç aylık döneminde gerek toplam kaza sayısı, gerekse ölüm, yaralanma ve maddi hasarla sonuçlanan trafik kazası sayısında önemli bir düşüş görülüyor. Bu düşüş özellikle sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde çok daha belirgin olarak görülüyor. Ortaya çıkan bu duruma göre, yıl boyu düzenli şekilde ödenmiş bulunan aylık tutarlardan sonra 1 ay sigorta ödemesi yapılmaması ve böylece %8,3 oranında bir indirim sağlanması planlanıyor. Sigorta şirketleri bu indirimin yanı sıra farklı ürünler tasarlayarak korona günlerinde araç sahiplerine destek sağlamayı planlıyor.

Türk sigorta şirketlerinin yaşanan bu duruma uygun olarak özel bir indirim yapıp yapmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Türk sigortaları henüz gelişmeleri ve sonuçlarını izlerken sektörde yer alan birçok firma bütün ürünlerinde kredi kartı ödemelerinde 1 ay taksit erteleme seçeneği sunmuş bulunuyor.

Yeni durum üzerinde analizlerini sürdüren Türk sigorta şirketleri 12 ay ödeme yapmış bulunan müşterilerine 1 ay ilave kullanım hakkı vererek katkı sağlama planları üzerinde çalışıyor. Yapılan çalışma kapsamında 3 ay süreyle aracı park halindeyken, doğal afet veya terör saldırısı gibi risklere maruz kalanlar için sigorta ürünü sunulması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.