1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Sicil affı bekleyenler için beklenen haber geldi! Kredi notu sıfır olan vatandaşlara kredi veren bankalar belli oldu…
Sicil affı bekleyenler için beklenen haber geldi! Kredi notu sıfır olan vatandaşlara kredi veren bankalar belli oldu…

Sicil affı bekleyenler için beklenen haber geldi! Kredi notu sıfır olan vatandaşlara kredi veren bankalar belli oldu…

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi oranda etkilerini gösteren korona virüs salgını adlından pek çok vatandaş acil nakit ihtiyacını karşılamak adına ihtiyaç destek kredileri için başvurularını yaptı.

A+A-

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi oranda etkilerini gösteren korona virüs salgını adlından pek çok vatandaş acil nakit ihtiyacını karşılamak adına ihtiyaç destek kredileri için başvurularını yaptı.

Yaşanan tüm bu gelişmeler ardından Garanti Bankası, Ziraat Bankası ve QNB Finansbank tarafından da müjdeli haber geldi. Yapılan haberlere göre bu bankaların 10 bin lira ile 50 bin lira arasında ihtiyaç destek kredisi vereceği bildirildi.

Kredi notu sıfır olan vatandaşlar acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bu kredi imkanlarından faydalanabilecekler. Acil nakit ihtiyacı duyan ve kredi notları sıfır olan kişiler hemen bu bankaların verdikleri kredilere başvurularını yapabilmektedirler. İşte ihtiyaç destek kredisi kapsamında 10 bin lira ile 50 bin lira arası kredi veren bankalar ve merak edilen ayrıntılar…

Acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar kredi notu sıfır olsa bile ihtiyaç destek kredilerinden faydalanabilecekler. Kredi notu sıfır olanlara kredi imkanı sunulması ardından pek çok vatandaş acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına araştırmalarını yapmaya başladılar. Kredi için başvuru yapsalar da kredi notu sıfır olduğu için kredi kullanamayan vatandalar, kredi notu sıfır olanlara ihtiyaç kredisi sunan bankalar sayesinde rahat bir nefes alabilecekler.

Garanti BBVA, Ziraat Bankası ve QNB Finansbank tarafından sunulan ihtiyaç destek kredileri kapsamında pek çok vatandaş kredi notu sıfır olsa bile bu kredilerden faydalanarak acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

10 bin liradan 50 bin liraya kadar verilen bu krediler pek çok vatandaşın rahat bir nefes almasını sağlayacak. İşte sicil affı bekleyenler için kredi notu sıfır olsa bile 50 bin liraya kadar kredi veren o bankalar ve merak edilen ayrıntılar…

Sicil affı bekleyenler için kredi veren bankalar hangileridir?

Özellikle de korona virüs salgını sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında sicil affı bekleyenlere kredi veren bankalar bulunuyor. Bu süreçte acil nakit ihtiyacının karşılanabilmesi adına pek çok banka tarafından önemli adımlar atıldı.

Ancak kredi notu sıfır olan ve sicil affı bekleyen pek çok vatandaş bu zorlu süreçte bankaların vermiş olduğu ihtiyaç destek kredilerinden faydalanamamışlardı. Ancak yaşanan son gelişmeler ile birlikte Garanti BBVA, QNB Finansbank ve Ziraat Bankası tarafından sicil affı bekleyenlere 50 bin liraya kadar kredi verileceği açıklandı. İşte konuyla alakalı merak edilenler…

Garanti BBVA kredi notu sıfır olanlara kredi imkanı detayları

Kredi notu sıfır olsa da pandemi döneminde pek çok vatandaş Garanti BBVA sayesinde kredi imkanlarından faydalanabilecekler. Bu kapsamda en az 3 aylık sigortası olan vatandaşlar 40 bin liraya kadar kredi imkanından faydalanabilecekler. Yine kredi notu sıfır olan kişiler şubelere giderek kredi başvurularını yapabilecekler. Aynı zamanda yapılacak olan talepler kapsamında kredi notu sıfır olan vatandaşlar bu bankadan 1000 liraya kadar kredi kartı da alabilecekler.

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi detaylar

Kredi notu sıfır olanlar için Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi de veriliyor. Bu kapsamda en az 6 aylık sigortalı olan ve kredi notu sıfır olan kişiler de ihtiyaç kredilerinden faydalanabiliyorlar. Bu kapsamda vatandaşlar 50 bin liraya kadar kredi imkanlarından faydalanabilmektedirler. Yine bu krediler için vatandaşların kefil bulmaları da gerekebilmektedir. Eğer kredi notu sıfır olan vatandaşlar kredi çekebilmek adına kefil bulurlar ise çekecekleri kredi miktarında da bir takım artışlar meydana gelmektedir.

Kredi notu sıfır olanlara QNB Finansbank ihtiyaç kredisi

Kredi notu sıfır olanlara ihtiyaç kredisi veren bankalardan birisi de QNB Finansbank oldu. Bu kapsamda kredi notu sıfır olan kişiler en az 3 ay boyunca sigortalı oldukları durumda şubelere giderek kredilerden faydalanabilmektedirler. Bu krediler için vatandaşlara 60 aya kadar vade sunulurken miktarı ise 10 bin lira olmaktadır. Yine bu krediler için vatandaşlar daha düşük limitlere sahip olan kredilerden de faydalanabilmektedirler.

Kredi notu nasıl öğrenilir?

Bankalardan kredi çekmek isteyen pek çok vatandaş kredi notu öğrenme nasıl sorusunu merak etmektedirler. Kredi notları belirleme kriterleri kredi kartı ödemeleri, gelir durumu, kredi kullanma yoğunluğu ve kredi başvuruları gibi kriterler olmaktadır. Kredi notunu belirleyen bu kadar kriter olmasıyla birlikte bu konuda belirli sıralamalar bulunmaktadır.

1 ile 1900 arasında olan kredi notu için 900 altı kedi notu olan kişilere genellikle kredi verilmemektedir. Genel anlamda bakıldığı zaman ideal aralık ise 1200 ve üzeri notlar olmaktadır. Özellikle de kredi notları 1500 ve üzeri olan kişiler hiçbir şekilde zorluk yaşamadan rahatlıkla kredi çekme imkanını bulabilmektedir.

Kredi notuyla alakalı olarak en çok merak edilen konulardan bir tanesi de kredi notunun neden sıfır olduğu konusudur. Bu kapsamda kişilerin kredi notlarının 0 olmasının anlamı bu kişileri bankaların tanımıyor olmasıdır. Bankalar genellikle müşterilerin geçmişlerini inceleyemedikleri için bu not düşüktür ve kredi çekme ihtimali düşüktür.

Kredi notu artırma

Kredi çekebilmek isteyen pek çok vatandaş kredi notu artırma için neler yapabileceklerini araştırmaktadır. Kredi notunun artıran durumlar kredi kartı kullanmak ve ödemelerinin düzenli yapılması, çekilen kredilerinin ödemelerinin düzenli yapılması gibi etkenlere bağlıdır. Kredi notu sıfır olan kişiler bankalardan kredi kartı alarak ödemelerini düzenli bir şekilde yaptıkları zaman kredi notlarını artırabilmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.