1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK'ya Başvuranlar 1.103 TL Ödeme Alıyor! Bu Yılın Sonuna Kadar Devam Edecek!
SGK'ya Başvuranlar 1.103 TL Ödeme Alıyor! Bu Yılın Sonuna Kadar Devam Edecek!

SGK'ya Başvuranlar 1.103 TL Ödeme Alıyor! Bu Yılın Sonuna Kadar Devam Edecek!

Dünyayı etrafına saran korona virüs hastalığı sonrasında ülkemizde birçok esnaf zor durumda kaldı. Esnafların bu süreçte beklediği destekler ise yerini bulmaya devam ediyor. Normalleşme desteği sürecinde ise yapılan ödemelere bir yenisi daha eklendi. Esnaf ve birçok çalışan yaşadığı zor süreç sonrasında SGK tarafından gelen güzel haberle güne başladı.

A+A-

Yıl sonuna kadar süreceği açıklanan SGK normalleşme desteği ödemeleri başvuruları devam ediyor. Normalleşme desteği adı altında devam eden çalışmalar hükümet tarafından bir sonraki açıklama sonrasında altı ay kadar daha uzatılabileceği açıklandı.

Normalleşme Desteğinden Kimler Yararlanacak?

İş yerleri, SGK tarafından açıklanan normalleşme desteği ödemelerini e-SGK adresine girerek hızlı bir şekilde alabilecek. Başvuruları e-SGK üzerinden yapılması gerektiğini açıklayan Bakan Selçuk bu destekten ilk etapta iş yerlerinin faydalanabileceğini de ek olarak açıkladı.

1.103 TL Yardımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Bakan Selçuk normalleşme desteği ödemelerine hızlı bir şekilde devam ettiklerini açıklarken işyerlerinin başvuruyu nasıl yapacaklarını da açıkladı.

Normalleşme desteği ödemelerini alabilmeniz için e-SGK adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

  • Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sayfasına gidin.
  • Bilgilerinizle giriş yapın.
  • e-SGK sekmesinde İşveren menüsüne tıklayın. İşveren kategorisine tıklamanızın ardından İşveren Sistemi/Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama ekranına gelecek ve bu noktada ise "7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği" yer alan bu maddeye tıklayarak başvuru işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Pandemi süreci boyunca gelen kısıtlamalar ile birlikte işyerlerinde büyük maddi kayıplar başladı. İşyerlerinin borçlarını ödeyememesi ve bu süreçte kepenk kapatma noktasına gelirken devletin sağladığı destek ödemeleri ile birlikte biraz daha nefes almaya çalışmaktadırlar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ise yaptığı açıklama ile birlikte yaklaşık 200 bine yakın işverene sosyal destek ödemesi yaptıklarını paylaştı. Bu süreçte ise devletin kasasından karşılıksız 950 milyon lira tutar işverenlere aktarıldı.

Pandemi sürecinin tüm ülkeyi etkilemesinin ardından birçok kişiye sağlanan 1000TL yardım ülke çapında büyük bir ilgi görmüştü. Bakan Selçuk ise bunun farkında olduklarını ve buna benzer birçok destek ödemelerinin devam edeceğini açıkladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.