1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan Yüz binlerce vatandaşa müjde! Banka hesaplarına anında yatacak. En az 6 bin TL ödeme…
SGK'dan Yüz binlerce vatandaşa müjde! Banka hesaplarına anında yatacak. En az 6 bin TL ödeme…

SGK'dan Yüz binlerce vatandaşa müjde! Banka hesaplarına anında yatacak. En az 6 bin TL ödeme…

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye başladı. Ödeme tutarları en az 6 bin TL olacak. Başvuru şartları yerine geldi. Süre belirlemeleri yapıldı. Zaman aşımlarına uğraması dikkatleri çekiyor. SGK kurumları tarafından yetim aylıkları almaya devam eden kadınların evlenecek olduğu sürelerde toplu ödemeler verilecek. Çeyiz ödemeleri ile birçok kişi ödeme alabilecek.

A+A-

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye başladı. Ödeme tutarları en az 6 bin TL olacak. Başvuru şartları yerine geldi. Süre belirlemeleri yapıldı. Zaman aşımlarına uğraması dikkatleri çekiyor. SGK kurumları tarafından yetim aylıkları almaya devam eden kadınların evlenecek olduğu sürelerde toplu ödemeler verilecek. Çeyiz ödemeleri ile birçok kişi ödeme alabilecek. Yetim aylığı alan kadınlar evlendikleri sürede çeyiz parası alacaklar. Kadınlar için evlendikleri sürede rahat edebilmeleri için toplu ödemeler verilecek. 12 ay ya da 24 ay olarak verilecek. Kimlere hangi şartlar ile ödemelerin verileceği belli oldu.

SGK toplu para ödemeleri için detaylar belli oldu. Para ödemesi alabilmek için yazılı bir şekilde başvuru yapma şartları belli oldu. Yüz binlerce kişi için verilecek olan ödemeler 12 ay ya da 24 ay olarak verilecek. Kimlere hangi şartlar ile ödemelerin verileceği belli oldu. SGK tarafından yapılan yazılı dilekçeler ile beraber başvuru süreçleri tamamlanacak.

Çeyiz parası ödemeleri…

Evlenme süreçlerinde yer alan yetim aylığı alan kadınlar için 2 yıllık maaş bağlanır. Bunlar toplu biri şekilde verilir. Kadınlara verilen çeyiz ödemeleri değişiklik gösteriyor. 4A ve 4B ile sigorta kollarından yetim ayıkları alanlar için 24 katı kadar ödeme verilirken 4C sigorta kolu ile yetim aylıkları alanlar için 12 katı kadar ödemeler verilecek. 4A ile 4B kapsamında maaş alanlar aylık 500 TL alıyorsa 12 bin TL ödeme, 4C kapsamında yetim maaşı 500 TL alanlar için de 6 bin TL toplu ödemeler verilecek.

Şartlar da belli oldu. Bu şartlar;

  1. Yetim aylığı alan kadınların ilk evlilikleri olması
  2. Yetim aylıkları almak
  3. 10.2007 tarihinden sonra yetim maaşı almaya başlamak
  4. SGK kapsamında yazılı bir şekilde başvuru yapmak
  5. Bir kereye mahsus yetim kız çocukları için verme şartları aranır.

Kişiler evlenme ödenekleri için; evlenme cüzdanı, kimlik fotokopisi, SGK kapsamına verilen yazılı dilekçe verilmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.