1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan son dakika kararı: Genelge yayımlandı, kimlik numarası ile 2335 TL ödeme yapılabilecek…
SGK’dan son dakika kararı: Genelge yayımlandı, kimlik numarası ile 2335 TL ödeme yapılabilecek…

SGK’dan son dakika kararı: Genelge yayımlandı, kimlik numarası ile 2335 TL ödeme yapılabilecek…

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir genelge yayınladı. Genelgenin içeriğine göre emekli olan kişiler her ay 2335 TL ödeme alacaklar. Kimlik numarası ile ödemeler gerçekleştirilebilecek ve kişiler imkanları içerisinde aylıklarını alabilecekler.

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir genelge yayınladı. Genelgenin içeriğine göre emekli olan kişiler her ay 2335 TL ödeme alacaklar. Kimlik numarası ile ödemeler gerçekleştirilebilecek ve kişiler imkanları içerisinde aylıklarını alabilecekler.

Kişilere verilecek destekler ve ödemelere genelgede yer verildi. Genelgede birçok farklı madde bulunuyor…

İşsizlik ödenekler, cenaze desteği ve bebek bezi desteği gibi birçok yardım genelgenin içerisinde yer alıyor.

İş Görememe Maaşı

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde iş göremezlik aylığı olan kişiler de asgari ücretin artması ile aylıklarında artış yaşayacaklar. Bu kişilerin maaşında aylık olarak %15 zam görülecek. Günlük olarak 98,10 TL alan kişiler, öğrenci ise 40 TL alabilecekler.

Ev Hizmetlerinde Görev Yapanlar

Evlere işe giden çeşitli bakıcılık ya da temizlik görevlerinde bulunan kişiler de primler bulunuyor. Her ay 10 günden daha az çalışan kişiler için yapılan ödeme günlük olarak 1,96 TL olarak yer alıyor. Bir ayda toplam 9 gün çalışan kişiler için ücretlendirme 17,64 TL olarak belirleniyor. Eğer kişiler bir ayda 10 gün ya da daha fazla çalışıyor ise kendi primlerini yatırabilecekler. Yeni yılda kişilere sunulan aylık prim ödemesi ise 956,48 TL olarak bulunuyor.

27 Gün Primi

Orman görevlileri, şoförler ve sanatçılar Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemelerini kendileri gerçekleştirirler. Bu meslek alanlarından herhangi birisinde çalışan kişiler için 27 gün prim ödemesi bulunmaktadır. 27 gün boyunca prim ödemesi gerçekleştiren kişiler için 30 günlük ödeme yapılmış sayılır. Orman görevlileri 913 TL ödeme yaparken, sanatçı ve şoförler ise 860 TL ödeme yaparlar. Bu mesleklerden herhangi birisini yaparken işsiz kalan kişiler de 941 TL ödeme yapabilirler. Tarım sigortası primi için ise ödemeler 478 TL’dir.

Aile ve Çocuk Zammı

0-6 yaş arası çocuğu olan ve iki tane çocuğa sahip olan, aynı zamanda eşi çalışmayan bir memur maaşı da 478 TL artış gösterdi. 0-6 yaş arasındaki çocuklar için 73,6 TL ödeme yapılırken, 6 yaşından büyük çocuklar için 36,52 TL ödeme yapılıyor. Kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yaparak bu desteklerden herhangi birisini alabiliyorlar.

Cenaze Desteği

Eğer vefat eden kişinin ölmeden 1 sene öncesine kadar sigorta primi yatırılmış ise bu yardımdan faydalanılabiliyor. Sigortalıyken ölümü gerçekleşen kişi için cenaze desteği yeni yılda 716 TL yerine 801 TL olarak yapılmaktadır.

İşsizlik Ödeneği

İşsizlik ödeneği almak için kişilerin devlet tarafından sunulan koşulları sağlaması gereklidir. Kişilerin eğer en az 600 gün sigorta primi yatırılmış ve işsizliği belgelenmiş ise ödenek alabilirler. Kişiler işsiz kaldıktan sonraki 30 gün içerisinde başvuru sağlamalıdır. Başvuru yapmak isteyen kişiler isterlerse şubeye isterlerse de resmi siteye müracaat edebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.