1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK’dan Son Dakika Açıklaması! 31 Aralık’a Kadar Başvuru Yapanlar Kazanıyor…
SGK’dan Son Dakika Açıklaması! 31 Aralık’a Kadar Başvuru Yapanlar Kazanıyor…

SGK’dan Son Dakika Açıklaması! 31 Aralık’a Kadar Başvuru Yapanlar Kazanıyor…

Mart ayının girmesi ile beraber ülke gündeminde bir hayli yerini alan durum korona virüs salgın süreci oldu. Çok kısa süre içerisinde bir anda tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hem ekonomik hem de sosyolojik açıdan ciddi anlamda hasarları beraberinde getirdi. Salgın ile beraber çok iş yeri kapatıldığı gibi esnaflar iş yapamaz, öğrenciler eğitim hayatına devam edemez hale geldi.

A+A-

Ev geçimini sağlamak zorunda olan vatandaşlar işlerine gidemedi. Tabi ki iş yerleri kapatılması ile işverenler de maddi anlamda zorluk çekti. Devlet hem işçilerin yanında yer alıp onlara maddi destek sunup hem de işverenler için sigortalı çalışan vatandaşlara nakdi yardımlarına devam etti. Uygun koşullarda olan ve zor durumda yer alan vatandaşlar için işlerin durdurulduğu bu süreçlerde nakdi yardımlar hız kesmeden devam etti.

Sigortalı bir şekilde çalışma hayatına devam eden vatandaşlar eğer Aralık ayına kadar başvuru yaparsa kendileri için verilecek haklardan da yararlanabilecekler. Devlet tarafından sunulan nakdi destek ile beraber normalleşme destekleri işçilerin rahat bir nefes almasına yardım ederken bir yandan da işverenlerin yükünü hafifletiyor. Pandemi dönemlerinde ekonomik katkı anlamında devlet milyonlarca işsiz kalan vatandaş için yardımına devam etti. 1 temmuz tarihine kadar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapan vatandaşlar 31 Aralık tarihine kadar kendileri için tanımlanan haklardan yararlanmaya devam edecekler. İşçiler başına tam 1103 TL ödemeler devam ederken tam 6 aylık bir süreç boyunca yararlanma hakları da verildi.

Tam 950 milyon prim mahsuplaşması sayesinde binlerce vatandaşa hak tanındı...

Pandemi dönemlerinde iş yerlerinin kapatılması hem işçilerin hem de iş verenlerin ekonomik anlamda büyük sorunlar yaşamasına neden oldu. İş yerlerinde meydana gelen bu durgunluk ile beraber üretimin bir hayli etkilenmesi iş yerlerinde verimin azalmasına doğrudan etki etmiştir. Bir yandan iş verenlerin yükünü azaltmak bir yandan da işçilerin maddi anlamda zorluk çekmesine engel olmak için devlet tarafından farklı yardımlar sunulmaya devam ediyor. Bu süreçlerde tam 950 milyon prim mahsuplaşması ile beraber milyonlarca işçinin rahat etmesi sağlanmıştır. Hükümet kanadından gelen müjdeli bir haber ile temmuz ayında başvurularını yapan vatandaşlar için bu süreçlerin 31 Aralık tarihine kadar uzatılmış olmasıdır.

İş verenler de verilen destekten memnun...

Pandemi döneminin gelmesi ile sadece işçiler olumsuz etkilenmedi. En az onlar kadar iş yeri sahipleri yani iş verenler de olumsuz düzeylerde etkilendi. Artan virüs vakalarından dolayı yapılan en önemli tedbir olarak da çalışanların iş yerlerinden uzak tutulması olmuştu. Pandemi döneminin bu denli yoğun bir şekilde devam ettiği anlarda bazı iş yerleri için de belirli bir süre durdurulma kararı alınmıştı. Böyle bir durum meydana gelince üretimin durması, hem işçilerin hem de iş verenlerin bir hayli zorlu süreçler geçirmelerine neden oldu. İş verenler işçileri için bu süreçlerde ödeme yapabilmek için tek çareyi devlet tarafından verilen destekler üzerinde buldular.  Devlet desteği ile beraber verilecek büyük bir nefes alınması bu süreçlerde ciddi anlamda rahatlama fırsatları sunuldu.

Başvurular e-sgk ile olacak...

İşçiler için ödenen devlet desteklerinden yararlanabilmek adına e-sgk üzerinden başvuruların yapılması gerekir. İş yerleri için bu anlarda resmi olarak verilen SGK kurumu ile beraber internet sitesinden başvuruları kabul ediyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.