1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan son 10 yılın en büyük yardımı! Başvuru yapan herkese 711 TL nakdi destek verilecek…
SGK’dan son 10 yılın en büyük yardımı! Başvuru yapan herkese 711 TL nakdi destek verilecek…

SGK’dan son 10 yılın en büyük yardımı! Başvuru yapan herkese 711 TL nakdi destek verilecek…

SGK kapsamında başvuru yapan herkese 711 TL nakdi yardım yapılacak. Korona virüs salgını ile beraber herkesin ekonomik anlamda ciddi sorunlar ile yüz yüze kalmak zorunda olmalarından dolayı devlet tarafından destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Merak edilen şartlar belli oldu. İşte o şartlar…

A+A-

SGK kapsamında başvuru yapan herkese 711 TL nakdi yardım yapılacak. Korona virüs salgını ile beraber herkesin ekonomik anlamda ciddi sorunlar ile yüz yüze kalmak zorunda olmalarından dolayı devlet tarafından destek ödemeleri gelmeye devam ediyor.

Valilik ve belediyeler bu zorlu günlerde yaptıkları yardımlar ile yükleri bir nebze de olsa aza indirmek için harekete geçti. Yardımlardan yararlanmaya hak kazanmak için vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Gelir güvencesi olmayan aileler için yardım…

Bu zorlu günlerde daha da zorlu süreçler ile yüz yüze kalınması vatandaşlar için devlet tarafından ciddi anlamda destekler gelmeye başladı. Son gelen desteklerden bir tanesi de okula giden çocukları olanlar için 500 ila 800 TL arasında değişen yardımlar oluyor.

  1. Anaokulu öğrencileri için 500 TL
  2. İlkokul öğrencileri için 750 TL
  3. Lise öğrencileri için 800 TL
  4. Üniversite öğrencileri için 900 TL devlet tarafından yardımlar sunulmaya devam ediyor.

Ekonomik anlamda gücü olmayan ailelerin de çocukları okuyabilsin diye devlet destekleri sunmaya devam ederken; Aileler hangi şehirde olursa olsun fark etmeden şartları yerine getiren herkes yararlanabilecek.

25 bin TL ye varan ev onarım destekleri

İkamet edilen evlerdeki hasar çok fazla ve gerçekten de tadilat ve onarım zorunlu bir hale geldiyse sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları 25 bin TL ye kadar destek veriyor. Bu süreçlerde vatandaşların TC kimlik numaraları ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurması yeterli olacaktır. Eğer geri dönüş alınmazsa valilik ya da ilçe ofislerine şikayet edilebilir.

İşsizlere yardımlar devam ediyor…

Yardımlardan yararlanmaya hak kazanmak için vatandaşların aranan şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu kapsamda şartları yerine getirenler için; gıda, mali, sosyal, emeklilik ve sosyal destek, çocuk, evde bakım, engelli destek yardımları gibi birçok yardım veriliyor.

Başvurular sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına TC kimlik numarası ile başvurulacak.

65 yaşa yaşlılık aylığı…

Devlet tarafından eğer vatandaşların en ufak bir sosyal güvencesi ya da ek gelirleri yoksa 65 yaşını doldurmalarının ardından yaşlılık aylığı bağlanıyor. Bu süreçlerde vatandaşların hane ya da araçlarının da olmaması gerekir. 2020 yılında 672 TL olarak yapılan yardımların 771,50 TL olmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.