1. HABERLER

  2. KONUT

  3. SGK'dan Sıfır Faizli Konut Kredisi Desteği! Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?
SGK'dan Sıfır Faizli Konut Kredisi Desteği! Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

SGK'dan Sıfır Faizli Konut Kredisi Desteği! Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir?

Türkiye'de kiraların ve konut fiyatlarının yükseldiği ve konut sorunlarının patlak verdiği bir dönemde SGK'nın faizsiz konut kredilerini desteklediği biliniyor. Türkiye'de artan kiralar ve konut fiyatları ile konut sıkıntısı devam ederken, SGK'nın faizsiz konut kredilerini desteklediği ortaya çıktı. Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir? Kimler kiralama yardımı alabilir? İşte cevap...

A+A-

Türkiye'de kiraların ve konut fiyatlarının yükseldiği ve konut sorunlarının patlak verdiği bir dönemde SGK'nın faizsiz konut kredilerini desteklediği biliniyor. Türkiye'de artan kiralar ve konut fiyatları ile konut sıkıntısı devam ederken, SGK'nın faizsiz konut kredilerini desteklediği ortaya çıktı.

Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir? Kimler kiralama yardımı alabilir? İşte cevap...

Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SGK) bazı durumlarda faizsiz konut kredisi desteği sağladığı ortaya çıksa da Ziraat Bankası konut kredilerinin SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınması gereken yasal belgelendirmesini talep ediyor. Faizsiz kredilerin bu yıl 240.000 liranın üzerinde destek sağladığı belirlendi.

Sigortalı veya diğer lehtarlar faizsiz bir krediden yararlanabilirler, örn. B. Eş, çocuk, ebeveyn ve 750 liret faizsiz kredi aylık 3.000 liret taksit. Unutulmamalıdır ki, kredi geri ödemeleri kişinin aylık maaşının dörtte birine indirilse de, savaş, maluliyet,

Kimler Yararlanabilmektedir?

Emekli Sandığı'nın Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na göre, savaş veya malullük aylığı alanlar ile 15 Temmuz gazileri, dullar ve yetimler faizsiz konut kredisinden yararlanabiliyor. Değilse, evli ise çocuklardan birine verilir. Yetim aylığı aldıkları müddetçe çocuklarına müştereken, aksi takdirde anne veya baba ağırlıklı olmak üzere bir hane ile sınırlı olmak üzere başvuru yapılmaktadır.

Başvurular Nereye Yapılmaktadır?

Kamu Görevlileri Maaş Daire Başkanlığı, Serbest Meslek Mensupları ve İş Sözleşmeleri Daire Başkanlığı veya faaliyet alanına göre SGK bölge müdürlüklerine sorgulu başvuru yapılırken, "Faiz Talebi" tıklanarak talepte bulunulabilir. E-Devlet'te " konut kredisine uygunluk için ücretsiz belge ve TOKİ- Kampanyası" bölümüne tıklanarak başvurulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.