1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan sevindiren karar: Başvuran herkese aylık 2840 TL ödeme yapılacak!
SGK’dan sevindiren karar: Başvuran herkese aylık 2840 TL ödeme yapılacak!

SGK’dan sevindiren karar: Başvuran herkese aylık 2840 TL ödeme yapılacak!

Yüz binlerce vatandaşın çalışma hayatına bir an önce katılması sağlanacak. Aylık olarak 2 bin 840 TL ödeme olacak. Başvuru süreçleri internet üzerinden yapılacakken ödemeler SGK kapsamında gelecek.

A+A-

Yüz binlerce vatandaşın çalışma hayatına bir an önce katılması sağlanacak. Aylık olarak 2 bin 840 TL ödeme olacak. Başvuru süreçleri internet üzerinden yapılacakken ödemeler SGK kapsamında gelecek.

Beklenen ücretlere zam geldi ve geçtiğimiz 2020 yılında 2600 TL olarak yapılan ödemeler 2021 Ocak itibari ile 2 bin 840 TL ye kadar artış gösterdi. Bakıcı bulmak konusunda bir hayli zorluk çeken vatandaşlar bir yandan da masraflarını karşılamak konusunda ciddi anlamda zorluk çekiyordu. Bu anlarda annelere destekler her geçen yıl biraz daha artış göstermeye devam ediyor. Çoğu kişi tarafından bilinmeyen bu destek devlet tarafından çalışan annelere 2 bin 840 TL olarak verilerek gerçekleşiyor. Bakıcı desteği ödemeleri nasıl alınacak olduğu bir hayli merak edilen konular arasında yer almaya devam diyor.

Çocukları olan kadınların çalışma hayatına devam ederken hem de çocukları ile ilgilenmesi pek de mümkün değil. Kadınların genel olarak iş hayatlarına ara vermek zorunda kalmasından dolayı hükümet kanadından beklenen destekler geldi. Çoğu çalışan kadın bu süreçlerde bakıcılardan destek almak zorunda kalıyor. Fakat doğru bakıcı bulmak ve ek masraf olarak bunun hakkından gelmek aileler için oldukça zor olabiliyor. Bu noktada devlet yardımları herkesin imdadına yetişmeye devam ediyor.

İstihdam korunacak…

Sigortalı çalışma hayatına devam eden kadınların istihdam süreçlerinin daha çok artmasını sağlamak için bakıcı destekleri gelmeye devam ediyor. Her ay sigortalı olarak çalışan anneler için ödemeler düzenli olarak veriliyor. Geçtiğimiz yıl eğitimli destekleri 300 Euro yani 2600 TL olurken 2021 yılında gelen zam oranı ile beraber bu durum 325 Euro yani 2 bin 840 TL ye kadar artış gösterdi. Özel ihtiyaçları olan çocuklara sahip anneler için her ay destekler 350 Euro yani 3 bin 58 TL olarak ödeniyor.

0 – 2 yaş çocuklar…

Avrupa birliği ile beraber ortaklaşa olarak finanse edilen ve SGK kapsamında yürütülmesi devam edilen eğitimli çocuk bakıcılarının teşvik edilmesi için kayıtlı kadın istihdamlarının desteklenmesi projesi pilot illerde yapılmaya başlandı. Ankara, İstanbul ve İzmir sınırlarında çocuklu olan anneler için e devlet şifresi ile beraber buraya ya da buraya tıklayarak başvuru süreçleri sunulacak. 0 ila 2 yaş arasında çocukları olan SSK 4A ile çalışma hayatına devam eden anneler başvuru yapabilecek.

Başvuru şartları belli oldu…

Başvuru şartları belli oldu. Bunlar;

  1. Çocukların 0 ila 2 yaş arasında olması
  2. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi pilot illerde ikamet etmek
  3. Bekar annelerin çocukların ikametine sahip olmak
  4. Çocukla aynı şehirde yaşamak
  5. Kesin kayıt tarihi ile bir iş veren yanında sigortalı ve tam zamanlı olarak çalışmak
  6. Eğitimli çocuk bakıcısını tam zamanlı olarak çalıştırmak
  7. SGK kapsamında analık izninde olmamak
  8. Bakıcı ücretinin en az asgari ücret düzeyinde olması şartları aranır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.