1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan prim günü eksik olanlara toplu para ödeme müjdesi geldi! Hemen primlerinizi geri alabilirsiniz… SGK prim iadesi nasıl alınır?
SGK'dan prim günü eksik olanlara toplu para ödeme müjdesi geldi! Hemen primlerinizi geri alabilirsiniz… SGK prim iadesi nasıl alınır?

SGK'dan prim günü eksik olanlara toplu para ödeme müjdesi geldi! Hemen primlerinizi geri alabilirsiniz… SGK prim iadesi nasıl alınır?

Emekli olma isteği ile yıllarca iş hayatına devam eden vatandaşlar prim ödemelerine rağmen SGK içinde çeşitli haklara sahip olarak dikkatleri çekiyor. Bu verilen haklardan bir tanesi de emekli olunamayan anlarda toplu bir şekilde para ödenecek olması. Pek bu haklardan kimler toplu para ödeme iadesi alacaklar ve prim para iade şartları ile başvuruları nasıl olacak? Konu hakkında merak edilen tüm de

A+A-

Emekli olmak isteyen vatandaşlar şu an SGK kurumu içerisine her ay düzenli bir şekilde prim ödemesi yaparak devam ettikleri bilinen bir gerçektir. Prim ödemelerinin yanı sıra bir yandan da çalışma gün şartını yerine getirmek adına uğraş veren vatandaşlar da hakları elde ediyor. Bu şartlar içerisinden bir tanesinde eksiklik olan vatandaşların emekli olma hakları da yer almıyor.

Emekli şartını sağlayamayanlar adına toplu para ödemesi

Her ne kadar vatandaşlar emekli olmak adına çok uzun bir süre çalışma hayatında yer alan vatandaşlardan bazıları da gerekli olan şartları yerin getiremiyor. Yerine gelmesi gereken şartlar arasına yaş, prim ve gün şartlarından her ne kadar ikisini sağlasalar bile bir tanesi bile eksik kalsa emekli olma haklarını elde edemiyor. Bu anlarda ise kişiler için ödenmiş olan prim ödemeleri hakkında ödemeler yeniden sunuluyor.

Prim paraları ise güncel olan rakamlar üzerinden hesaplamaları yapılacak. Ayrıca vatandaşlar için prim para ödeme durumlarında başta kullanılmış olan sağlık hizmetleri adına bazı kesintiler de meydana gelecek.

Kimlere toplu para ödemesi yapılacak?

Toplu prim ödeme adımlarından yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru yapacak oldukları an yaş ve gün şartlarında sorun olmadan yerine getirmiş olması gerekir. Bu durumların yanı sıra bir yandan da kadınlarda 20 yıl erkekler de ise 25 yıl şartlarına uymak da gerekli olan şartlardan bir tanesi. Bir yandan da hala sigortalı olarak çalışma hayatına devam etmemek ve kendilerine ait işlerde çalışmıyor olmak gerekir. Bu şartları yerine getiren kişiler ise SGK içerisine başvurularını yaparak ödemelerden yararlanma haklarını elde edebilirler.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum