1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan Müjdeyi Verdi! Prim Borçlarına Yapılandırma ve Faiz Affı Geliyor…. 2020 Faiz affı ne zaman gelecek?
SGK’dan Müjdeyi Verdi! Prim Borçlarına Yapılandırma ve Faiz Affı Geliyor…. 2020 Faiz affı ne zaman gelecek?

SGK’dan Müjdeyi Verdi! Prim Borçlarına Yapılandırma ve Faiz Affı Geliyor…. 2020 Faiz affı ne zaman gelecek?

Dünyaca mücadele içinde kaldığımız pandemi nedeni ile Türkiye’de milyonlarca kişi ekonomik olarak sarsıldı. Dar boğaza geçilmesi nedeni ile vatandaşlar, vergi ile Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcunu ödeyemez hale geldi. Beklenen adım atıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu için af yapılacak mı?

A+A-

Dünyaca mücadele içinde kaldığımız pandemi nedeni ile Türkiye’de milyonlarca kişi ekonomik olarak sarsıldı. Dar boğaza geçilmesi nedeni ile vatandaşlar, vergi ile Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcunu ödeyemez hale geldi. Beklenen adım atıldı.

Vergi affı ile Sosyal Güvenlik Kurumu vergi borcu yapılandırma için SGK’dan hamle geldi. Peki, hükümet vergi affı tasarısı detaylarını ne zaman paylaşacak? Pandemi nedeni ile vergi affı olacak mı? Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu için af yapılacak mı?

Salgın Nedeniyle Vergi Borçları da Silindi…

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, salgın nedeni ile çok sayıda spor kulübü, artık transfer yapamaz hale gelmesi ve vergi borçları nedeni ile borcu yoktur yazısının kaldırıldığını açıkladı.

Yapılan düzenlemenin ardından spor kulüpleri için borcu yoktur yazısı kaldırıldı ve konuyu Gazetevatan yazarı iş ve sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır yaptığı açıklamasında bu düzenlemeyi atılan ilk adım olarak gördüğünü ifade etti.

Mert Nayır, TFF’nin verdiği karar, yapılandırma sinyali olarak görülebilir, zaten yılbaşından itibaren piyasanın her kesiminin talep ettiği borç yapılandırma beklentisi mevcuttu. Salgın süreci etkileri sebebi ile işveren ve vatandaşların devlete olan borçları yoğun miktarda artış gösterdi. Hali ile 202 yılı içerisinde devlet ile vatandaş arasında borç barışı sağlanabilmesi için en geç Ekim ayına kadar bir düzenleme beklentisi kulislerde iyice yayılmaya başlamıştır.

Hemen her anlamda zorlu geçen bu yıla, gecikme ile tecil faizlerini affedecek, borçları uzun vadeli, teminatsız olarak taksitlendirebilecek bir yapılandırma düzenlemesi ilaç gibi gelecektir. Spor kulüplerine sağlanan bu desteğin, işverenler ile vatandaşlara sağlanıp sağlanmayacağı ise merak konusu, demiştir.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren bu düzenleme, Covid-19 salgınından etkilenmesine rağmen çok sayıdaki işyeri ile kurum ve şahıs firması verilen ucuz kredi desteğinden yararlanamamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum