1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan Müjde Emekli Sandığı Emeklileri Sevindiren Haber! 2.000 TL Ödeme Hesaplara Yatırılıyor...
SGK'dan Müjde Emekli Sandığı Emeklileri Sevindiren Haber! 2.000 TL Ödeme Hesaplara Yatırılıyor...

SGK'dan Müjde Emekli Sandığı Emeklileri Sevindiren Haber! 2.000 TL Ödeme Hesaplara Yatırılıyor...

2023 yılının temmuz ayı itibarıyla, SGK'lı ve emekli sandığı kapsamında olan 2 milyon emekli için ek ödeme müjdesi geldi. 28 Temmuz 2023 tarihine kadar sürecek olan ödemelerle emekli sandığı emeklilerine hak ettikleri farklar hesaplarından çekme imkanı sağlanacak. Malullük, dul ve yetim haklarına sahip emekli vatandaşlar için kademeli fark ödemesi yapılacağı duyuruldu.

A+A-

2023 yılının temmuz ayı itibarıyla, SGK'lı ve emekli sandığı kapsamında olan 2 milyon emekli için ek ödeme müjdesi geldi. 28 Temmuz 2023 tarihine kadar sürecek olan ödemelerle emekli sandığı emeklilerine hak ettikleri farklar hesaplarından çekme imkanı sağlanacak.

Malullük, dul ve yetim haklarına sahip emekli vatandaşlar için kademeli fark ödemesi yapılacağı duyuruldu. Bu sevindirici haber, milyonlarca emekliyi memnun etti ve sabahın erken saatlerinden itibaren ücret farklarını hesaplarından çekebilecekleri müjdesiyle yüzlerini güldürdü. Ödemeler sonucunda 2 milyon emekli için bir aylık zamlı fark hesaplarına yatacak ve en az 1.945 TL 42 kuruş tutarında bir ödeme gerçekleştirilecek.

SGK'dan gelen açıklamaya göre, 1 Temmuz tarihi itibarıyla 2 milyon 393 bin 142 emekli vatandaşa aylık farkları PTT acenteleri veya banka şubeleri aracılığıyla yatırıldı. Temmuz ayındaki %25'lik zam, memurun en düşük maaşının 7 milyon 901 bin 66 kuruşa yükselmesini sağladı. En düşük ücret olarak belirlenen 1.945 TL 42 kuruş ise emekli vatandaşların bir aylık fark ödemesi olarak hesaplarına yatırılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla emekli sandığı kapsamındaki kişilere malul, yetim ve dul aylık farklarının hesaplarına yatırılacağı tarih belirlendi. Ödemeler 28 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek ve bu süreçte milyonlarca emekli maddi olarak biraz olsun rahatlayacak. Emekli sandığı emeklilerine hak ettikleri fark ödemelerinin yapılmasıyla birlikte mali durumları da düzelmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.