1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan müjde: Başvuranların paraları anında hesaplara yatacak…
SGK’dan müjde: Başvuranların paraları anında hesaplara yatacak…

SGK’dan müjde: Başvuranların paraları anında hesaplara yatacak…

Vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Destek ödemeleri ile herkes rahat bir nefes alabilecekler. Emekliler için kurban bayramından hemen önce erken ödeme yanı sıra ikramiye ödemeleri ve maaş zamları verilecek. 65 yaş maaşı alanlar ve üç aylık maaş gibi durumlardan yararlanan vatandaşlar için biri birinden farklı açıklamalar gelmeye başladı. Artık ödemeler üç ayda bir verilmiyor.

A+A-

Vatandaşlar için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Destek ödemeleri ile herkes rahat bir nefes alabilecekler. Emekliler için kurban bayramından hemen önce erken ödeme yanı sıra ikramiye ödemeleri ve maaş zamları verilecek. 65 yaş maaşı alanlar ve üç aylık maaş gibi durumlardan yararlanan vatandaşlar için biri birinden farklı açıklamalar gelmeye başladı. Artık ödemeler üç ayda bir verilmiyor. 482 TL altında olan ve geçinmek konusunda zorluk çeken vatandaşlar için yaşlılık aylıkları 711 TL seviyesinden 864 TL seviyesine kadar gelirken engelliler için ödenen 851 TL ödemeler 1035 TL seviyesine kadar geldi ve her ay ödemeler veriliyor.

Başvuru süreci başladı…

Kaymakamlık içerisinde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden vatandaşlar başvurularını yaparak yaşlılık aylıklarını alabilecekler. Tabi ki başvurularını yapabilmek için gereken şartları yerine getirmek de gerekiyor. Aranan bu şartlar belli oldu.

  1. Başvuru yapacak kişilerin SSK, Bağkur ya da emekli sandığı ile emeklilik maaşı olmaması ve güvencelerinin yer almaması
  2. En az 65 yaşını doldurmak
  3. TC vatandaşı olmak
  4. 4A 4B ve 4C ile çalışmamak
  5. Aylık hane gelirlerinin muhtaçlık sınırında olması

Bu şartları yerine getiren vatandaşlar başvurularını yapabilecekler. Fakat başvuruları onaylanan ve aksi durumları barındıran kişilerin maaşları kesilecektir. Nafaka almaya devam eden kişiler de bu ödemelerden yararlanamayacaklardır.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yaşanan bu zorlu anlarda vatandaşlar için engelli maaşı ve yaşlılık aylık ödemeleri hariç farklı ödemeler de veriliyor. Bu ödemeler ise;

  1. Kömür yardımı
  2. Eğitim yardımı
  3. Gıda yardımı
  4. Sağlık yardımı
  5. Barınma yardımı
  6. Kira yardımı gibi birçok destek veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.