1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan müjde! Başvuranlara ödemeler yapılacak, 4 bin TL milyonlarca vatandaş için geçerli olacak…
SGK’dan müjde! Başvuranlara ödemeler yapılacak, 4 bin TL milyonlarca vatandaş için geçerli olacak…

SGK’dan müjde! Başvuranlara ödemeler yapılacak, 4 bin TL milyonlarca vatandaş için geçerli olacak…

SGK tarafından yaşanan bu zorlu günler içerisinde yatırılmış olan paraların bir kısmı iade edilecek. SGK tarafından askerlik ya da doğum borçlanmalarında bulunan vatandaşlar denilen paranın en az yüzde 15’lik oranı kadar kısmı ile vergi indirim yolu ile beraber geri ödemeler yapılacak. Borçlanma çalışmaları sırasında maliyetlerin azaltılması söz konusu oluyor. Örnek verilecek olursa 27 bin 475 TL

A+A-

SGK tarafından yaşanan bu zorlu günler içerisinde yatırılmış olan paraların bir kısmı iade edilecek. SGK tarafından askerlik ya da doğum borçlanmalarında bulunan vatandaşlar denilen paranın en az yüzde 15’lik oranı kadar kısmı ile vergi indirim yolu ile beraber geri ödemeler yapılacak. Borçlanma çalışmaları sırasında maliyetlerin azaltılması söz konusu oluyor. Örnek verilecek olursa 27 bin 475 TL ödeme yapan bir vatandaş 4 bin 121 TL geri ödeme alacaklar. Doğum borçlanma durumları sırasında gün içerisinde ödeme yapmak yerine emeklilik durumlarına göre avantajlar söz konusu olabilecek. Doğum borçlanma durumları sırasında en geç şu zamanlarda ödeme olacak mı gibi konular en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Emekli maaş bakımları açısından bir fark var mı merak ediliyor.

SGK kapsamında askerlik ile beraber doğum borçlanmaları sırasında ödeme yapılan paraların ortalama olarak en az yüzde 15lik kısmı vergi indirim yolları ile beraber geri alınabilecek. İki yıllık olarak yapılacak doğum borçlanma durumları sırasında bir kişinin sağlayacak olduğu avantajlara bakılacak olursa 4 bin TL üzerine çıkıyor. SGK tarafından yapılan hizmet borçlanma durumları karşısında vatandaşlar verilen avantaj fırsatlarından yararlanabilmek adına ayrıntıları ön planlarda tutmaları söz konusu oluyor.

Asgari ücret ile endeksleniyor…

SGK kapsamında yapılan doğum borçlanması ile beraber askerlik gibi hizmet borçlanma durumları içerisinde yer alan vatandaşların prim ödemeleri asgari ücret endeksli olarak yer almaya devam ediyor. Asgari ücret ödemeleri üzerinde meydana gelen artışlar enflasyon oranlarının altında kalması ya da enflasyon oranlarına yakın olduğu süreçler içerisinde borçlanma durumlarından faydalanmak daha avantajlı oluyor. Borçlanma süreçleri genel olarak sigortalı vatandaşların kendi taraflarından belirlenen tutarların yüzde 32 kısmında prim ödemeleri ile meydana geliyor.

Her çocuk için 27 bin 475 TL…

2021 yılı içerisinde meydana gelen asgari ücret rakamlarına bakılacak olduğu zaman bir günlük borçlanma primleri için verilecek olan ödemeler 38 TL 16 kuruş ila 286 TL 20 kuruş arasında olabilir. Asgari ücret düzeylerinde bir çocuk için 2 yıllık olarak yani 720 gün doğum borçlanması yer alan kadınlar için yıl içerisinde 27 bin 475 TL ödemeler verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.