1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan Milyonlara Müjde Beklenen Haber Geldi! 3.5 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz...İşte ayrıntılar
SGK'dan Milyonlara Müjde Beklenen Haber Geldi! 3.5 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz...İşte ayrıntılar

SGK'dan Milyonlara Müjde Beklenen Haber Geldi! 3.5 Yıl Erken Emekli Olabilirsiniz...İşte ayrıntılar

2008 evvelinde SSK, Bağ-kur yada Emekli Sandığı kapsamında isteğe bağlı emekli olunuyordu. Bu sebeple binlerce kişiye 3.5 yıl erken emeklilik hakkı müjdesi geldi.

A+A-

Vatandaşların için en önemli hayal erken emekli olabilmektir. Bir gün dahi olsa erken emekli olmak bile önem arz ediyor. Bu sebeple haberimizde 3,5 yıl erken emekli olabilmenin ayrıntılarını verdik.

3.5 Yıl Erken Emekli Nasıl Olunur!

2008 evvelinde SSK, Bağ-kur yada Emekli Sandığı kapsamında isteğe bağlı emekli olunuyordu. Güvenlik Sistem 2008 senesinde SSK'ya tabi tutulmasına sonlandırıp Bağ-kur dahil olmuştu. Fakat o tarihten sonra bütün isteğe bağlılar Bağ-kur 4B içerisinde değerlendirilirken, 2008'den evel 4A kapsamında prim ödemeksizin bulunanlar için 4B geçirildi. 2008 senesinden evvel SSK statüsünde isteğe bağlı sigorta primi ödemeye dahil olanlar, Bağ-Kur statüsüne geçirildiklerinin farkında değillerse daha fazla prim ödeyip geç emekli oluyorsunuz. 

Çalışanın ilk prim ödemesinde 5.000 gün prim ödemesi yeterli iken, statü farklılaştığında 9.000 gün prime tabi tutulursunuz. Vatandaşın isteğe bağlı sigortalılar SSK statüsünde daha düşük primle daha erken emekli olma fırsatları var. Hatta SSK statüsünde emekli maaşı Bağ-kur'a göre yüzde 30'a ulaşan oranda yükseliyor.

SGK güvenlik sisteminde birden çok statüde çalışması olanlar son 7 senedeki statüsüne bakılarak, ödediği ve taşındığı statüye göre emeklilik işlemleri uygulanıyor. İsteğe bağlı sigorta primi ödeyenler, SSK statüsünde emeklilik hakkı kazanabilmek için hesap kitap uygulatarak araştırıldı ve 3.5 yıl emekli olma mümkün olduğu ispatlandı.

3,5 Yıl Erken Emekli Nasıl Olabilirsiniz!

Vatandaşın bir işte çalışmayan için emekli maaşı bağlatmak için 2008 senesinden sonra isteğe bağlı sigortalar Bağ-kur içerisinde değerlendirme kararı verilmiştir. Bağ-kur'lu olanlar için SSK statüsünde işe başlamaları halin erken emekli maaşı alabiliyor. Vatandaş isteğe bağlı sigortalılar daha düşük primle 3.5 yıl erken emeklilik hakkı var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler