1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK’dan Çifte Maaş Müjdesi Geldi! Dul ve Yetim Maaş Alanlar Dikkat…
SGK’dan Çifte Maaş Müjdesi Geldi! Dul ve Yetim Maaş Alanlar Dikkat…

SGK’dan Çifte Maaş Müjdesi Geldi! Dul ve Yetim Maaş Alanlar Dikkat…

Devlet tarafından yapılan işlemlerin büyük bir çoğunluğuna vatandaşların geneli hakim değil ve kendilerine sunulan avantajların büyük bir kısmını bilmiyor. SGK dul ve yetim aylığı alan vatandaşları için aynı anda iki farklı aylık alma fırsatları sunuyor. İki maaş nasıl alınır, nasıl başvuru yapılır? Tüm detaylar haberimizde…

A+A-

SGK vatandaşlar için pek bilinmese de birçok farklı hak sunmaya devam ediyor. Mevzuat gereğine bakıldığı zaman bilinmeyen haklardan bir tanesi de dul ve yetim aylığı alırken bu süreç içerisinde farklı bir maaş alma haklarının bulunmasıdır. Bu maaşların ikisini aynı anda almak için vatandaşların neler yapması ve nerelere başvuru yapması gerekiyor?

SGK aynı anda iki maaş alma haklarını vatandaşlarına sunmaya devam ediyor

Ülkede yüz binlerce vatandaşın dul ya da yetim aylığı aldığı biline bir gerçektir. Bu maaşları alan kişiler için emeklilik adına verilen haklar tamamen sunuluyor. Böylece vatandaşlar da sadece maaş almıyor bir yandan da gerekli ücretsiz olarak sunulan sağlık sistemlerinden rahatlık ile yararlanabiliyor.

Hak eden vatandaşlara verilen dul ve yetim aylıkları sırasında yapılan en çok araştırma ise vatandaşların çift maaş ödemesi hakkında araştırmaları oluyor.

Çift maaş ödemeleri sadece SGK tarafından sunulan bir yöntemdir. Fakat bu ayrıcalıklardan yararlanmak isteyen vatandaşların gerekli tüm şartları yerine getirmesi gerekir. Bir de SSK - Bağkur ve emekli sandığı üyeleri için maaşların ayrı ayrı olarak alınma hakları da bulunuyor.

Çift maaş ödemesi kapsamından kimler yararlanabilir ve nasıl alabilecekler?

Eşlerin vefat etmesinden sonra kadınların dul maaşı alması bilinen bir gerçektir. Sadece bu da değil eğer bu kadınlar babalarını da kayıp ederse dul maaşlarının yanı sıra bunları almak için de haklarını elde edecekler. Babası Bağkur ile emekli olan bir kadının kocası SSK'dan emekli olmuş olabilir. Bu anlarda babası için Bağkur'dan kocası için de SSK'dan aylık almak gibi hakları bulunuyor. Böylece her iki taraftan da maaş alarak çift maaş ödemesinden yararlanmayı elde etmiş oluyor.

Çift maaş ödemesi almak için kadınların nasıl başvuru yapması gerekir?

Çift maaş ödemesi almak isteyen kadınların kendileri için tanınan özel durumlar hakkında bilgi sahibi olmak adına SGK il müdürlüklerine danışabilirler. Eğer almak adına hak kazandılarsa da yine işlemler sadece SGK il müdürlükleri içerisinde olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.