1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan büyük müjde! Üç kat farkla 3 bin 150 TL ödeme yapılacak…
SGK'dan büyük müjde! Üç kat farkla 3 bin 150 TL ödeme yapılacak…

SGK'dan büyük müjde! Üç kat farkla 3 bin 150 TL ödeme yapılacak…

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. SGK tarafından memur ve memur emeklilerini ilgilendiren ödemeler gelmeye devam ediyor. Ödenen ücretler incelenecek olduğu zaman aralarında üç kat fark dikkatleri çekiyor.

A+A-

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. SGK tarafından memur ve memur emeklilerini ilgilendiren ödemeler gelmeye devam ediyor. Ödenen ücretler incelenecek olduğu zaman aralarında üç kat fark dikkatleri çekiyor. Eski memur emeklilerinin hayatlarını kayıp etmesinin ardından verilen ölüm yardım tutarları ile ilgili açıklamalar geliyor. 5510 sayılı kanuna tabi olan memur emeklileri ölümlerinin ardından ödenen ölüm aylıkları ile aynı olmayacak. Birisi 3 bin 150 TL seviyesinde olurken bir diğeri de 918 TL seviyesinde oluyor. Bunun ana nedenleri belli oldu.

Sosyal güvenlik kapsamında şu an görevlerine devam eden ya da emekli memurları adı altında devlet en azından cenaze masraflarının karşılanması için ölüm yardımları ya da cenaze ödenekleri adı altında ödemeler veriliyor. SGK kapsamında verilecek olan her yardım içerisinde olduğu gibi bu ödemeler de sosyal devlet ilkesi ile beraber bir gereklilik ortak olacak. Emekli, malullük, vazife, malullük aylıkları almakta olduğu zaman vefat durumlarında sosyal güvenlik kanunları sırasında bulunan hükümlere bakılacak olduğu zaman ölüm yardımları ya da cenaze yardımları veriliyor.

Ölüm yardımları…

Ölüm yardımı ismi altında verilen ödemelere bakılacak olduğu zaman 5434 sayılı kanun ile beraber 5510 sayılı sosyal sigortalar ile beraber genel sağlık sigortası kanunlarına bakılacak olduğu zaman vefatlar için yapılan ödemeler olmaya devam ediyor. Fakat eski memur emeklileri için vefat etme durumlarının ardından 5510 sayılı kanuna tabi tutulmuş olan memur emeklileri için vefatlarında ödenmekte olan ya da ödemelere devam edecek tutarlar aynı olarak verilmiyor. Burada 5434 sayılı kanuna tabi tutulacak olan memur emeklileri için vefatlarının ardından yapılan yardımlardan daha fazlası 5510 sayılı kanuna tabi tutulacak olan memurların vefatlarının üçte birinden daha az oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.