1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan beklenen müjde geldi! Tam 6 yıl daha erken emekli olabileceksiniz… Erken emeklilik için resmi açıklama geldi!
SGK’dan beklenen müjde geldi! Tam 6 yıl daha erken emekli olabileceksiniz… Erken emeklilik için resmi açıklama geldi!

SGK’dan beklenen müjde geldi! Tam 6 yıl daha erken emekli olabileceksiniz… Erken emeklilik için resmi açıklama geldi!

Çalışan vatandaşlar için tam 6 yıl daha erken emekli olmak için müjdeli haber SGK kapsamında geldi. SGK tarafından hazırlanan maddelerin yürürlüğe girmesi ile erken emekli olma fırsatı gelecek. Vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan bir tanesi de erken emekli olmak için yaş faktörü etkili olacak mı diye araştırılıyor.

A+A-

Erken emekli olmak için aranan şartlar nelerdir ve kimleri yakından ilgilendirecek? Erken emekli olmak isteyen vatandaşların bu süreçlerde neler yapması gerekir? Erken emeklilik hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Pek çok kişi tarafından ne zaman emekli olacakları bir hayli merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. 6 yıl daha erken emekli olmak için birçok fırsat SGK tarafından açıklandı. Erken emeklilik için merak edilen tüm adımları sizler için bir araya getirdik. İşte erken emeklilik sırasında bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler…

Erken emeklilik için gelen son düzenleme…

Her gün vatandaşlar tarafından erken emeklilik için müjdeli haberler geldi mi gelmedi mi diye araştırmalar devam ediliyor. Bu kapsamda SGK tarafından açıklanan erken emeklilik düzenlemesi ne yönde değişecek? Erken emekli olmak için aranan şartlar nelerdir ve kimleri yakından ilgilendirecek? Erken emekli olmak isteyen vatandaşların bu süreçlerde neler yapması gerekir? Erken emeklilik hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Kimler erken emekli olacak?

Kadınlarda doğum borçlanması ile tam 6 yıl boyunca erken emekli olma fırsatları geliyor. Her kadın en fazla üç çocuk için borçlanma yapabilecek ve altı yıl daha erken emekli olabilecek. Her çocuk için verilen ikişer yıl erken emeklilik için, kadınların doğum yapmadan önce sigortalı bir işte çalışıyor olması, doğum yapmak için iş yerinden ayrılması gerekiyor. Bu şart ile kadınlar doğum borçlanması yaparak tam 6 yıl erken emekli olma fırsatlarının sahibi olacak.

Kadınlardaki doğum borçlanmasının yanı sıra erkekler de askerlik borçlanması yaparak 1 ila 2 yıl daha erken emekli olma fırsatlarının sahibi olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.