1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK'dan asgari ücretli çalışanlara 25.000 TL toplu para ödeyecek! Başvurular başladı hemen başvuru yapabilirsiniz!
SGK'dan asgari ücretli çalışanlara 25.000 TL toplu para ödeyecek! Başvurular başladı hemen başvuru yapabilirsiniz!

SGK'dan asgari ücretli çalışanlara 25.000 TL toplu para ödeyecek! Başvurular başladı hemen başvuru yapabilirsiniz!

SGK'nın yaptığı açıklama milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiriyor. Nakdi destek olarak tam 25.000 TL toplu ödeme yapılacaktır. Bu ödeme sadece kadın çalışanlar için geçerlidir. SSK'ya bağlı çalışan ve doğum yapan kadın çalışanlar bu toplu nakit ödemeyi anında alabilirler. Üstelik bu destek tamamen koşulsuz ve geri ödemesizdir. SGK'nın kadınlara büyük bir jesti var.

A+A-

SGK'nın yaptığı açıklama milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiriyor. Nakdi destek olarak tam 25.000 TL toplu ödeme yapılacaktır. Bu ödeme sadece kadın çalışanlar için geçerlidir. SSK'ya bağlı çalışan ve doğum yapan kadın çalışanlar bu toplu nakit ödemeyi anında alabilirler. Üstelik bu destek tamamen koşulsuz ve geri ödemesizdir. SGK'nın kadınlara büyük bir jesti var. Fırsatı kaçırmak istemeyen ve başvuru şartlarını sağlayanlar hemen başvurabilir.

SSK'ya bağlı çalışan kadın çalışanlar, doğum yapmaları halinde birçok hakka sahip olmaktadır. Kadınlar doğumdan 8 hafta önce ve 8 hafta sonra olmak üzere toplam 16 hafta izin kullanabilirler. Ayrıca ikiz doğumlarda kadınlara 2 hafta ek izin verilmektedir. Ayrıca bu izin döneminde devlet annelere nakdi yardımda bulunmaktadır.

Kadın çalışanlar, doğum yapmaları halinde doğum yardımı olarak da bilinen hastalık parası ödeneği almaya hak kazanırlar. Ödeme tutarı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. 2023 yılında asgari ücrete yapılan zamdan sonra doğum yardımı ödemesinin miktarı da arttı. Brüt asgari ücret 10.080 TL olan doğum izni için ödenecek tutar 25.000 TL'ye çıktı.

Çalışan kadınların taleplerine göre bu ödeme PTT veya IBAN numarası üzerinden yapılmaktadır. Ancak başvuru sırasında hesap numaranızı belirtmezseniz ödeme PTT aracılığıyla yapılacaktır.

SGK'dan toplu ödeme almak için başvuru şartları açıklandı. Kadınlar için başvuru şartları şu şekildedir:

  • Doğumdan önceki son 1 yıl içinde en az 90 günlük sigorta primi ödenmiş olmalıdır. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödemeyi alamazlar.

  • Kadının çalıştığı işyerindeki sigortalılığının devam etmesi gerekir. 112 günlük hastalık süresi içinde işyerinde çalışmamak zorunludur.

  • Bayan çalışan doktordan aldığı raporu işyerine vermek zorundadır. Diğer işlemler işyeri tarafından yürütülecektir.

Bu ödenekten yararlanabilmek için doğum yapmış kadınların başvuru yapması gerekmektedir. Gerekli şartları taşıyorsanız dilekçe vererek doğum yardımı için SGK'ya başvurabilirsiniz. Kamu çalışanları için de benzer bir ödeme söz konusudur. Ancak kamu çalışanları çalıştıkları kuruma başvurmak zorundadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.