1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SGK ve Bağkurlu emeklilere müjde! 2500 TL ödeme yapılacak… Emekliler aylardır bu kararı bekliyordu…
SGK ve Bağkurlu emeklilere müjde! 2500 TL ödeme yapılacak… Emekliler aylardır bu kararı bekliyordu…

SGK ve Bağkurlu emeklilere müjde! 2500 TL ödeme yapılacak… Emekliler aylardır bu kararı bekliyordu…

Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti. Promosyon ödemeleri herkes tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Hangi banka maaş taahhüt verilmesi kapsamında ne kadar promosyon ödemesi yapacak vatandaşlar tarafından bir hayli merak edilen konular arasında.

A+A-

Bu noktada hangi banka daha çok promosyon ödemesi yapıyor sizler için derledik. TÜED kapsamında gündemde yerini edinen konular arasında gelen promosyon kapsamında artışlar olması ve tekrardan komisyonun bir araya gelmesi ile masada yerini alması talep ediliyor. Hal böyle olunca bankaların arasında adeta promosyon ödemeleri için ciddi bir yarış başladı. 3 sene boyunca emekli maaşlarını aynı bankadan almak için söz veren vatandaşlara banka tarafından ödemeler veriliyor. Ödemeleri 3 yıl için peşin olarak alıyorlar.

Emekli maaşlarını bankaya taşıyan vatandaşlar eğer üç yıl boyunca o bankada kalmak için söz verirlerde ödeme alacaklar. Fakat bu bankada tam üç yıl boyunca kalmak zorunda olacak. Peki, hangi banka emekliler için ne kadar promosyon ödemesi yapacak? Emekli promosyon ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Emekli vatandaşlar için beklenen güzel bir haber daha geldi. Taban emekli aylıklarının artmasının ardından bir de üç yıl boyunca maaşlarını aynı bankadan almak için söz veren vatandaşlar 500, 625 ve 750 TL arasında promosyon ödemesi alacaklar. Başvuru yapacakları sırasında maaş seçme hakları bulunuyor. Hangi banka seçilecek olduğu bankaların verdiği promosyon ödemelerine bakılarak seçilebilir. İlk maaşlarını SGK ile anlaşmalı olan bankalardan aldıktan sonra vatandaşlar diledikleri gibi maaşlarını farklı bir bankaya taşıyabilecekler. Bu taşıma sırasında bankalar 3 sene boyunca aynı banka ile çalışmayı kabul ederse belirlenen promosyon ödemelerini alabilecekler.

Emekli maaş promosyonlarını yükseltmek mümkün olacak mı?

İlk olarak 2017 yılında başlanan promosyon ödemeleri için üç yıl taahhüt verip ve dolduranlar ya da ilk defa emekli maaşı alacak vatandaşlar başvuru yaparak ödemelerini alabilecekler. Banka kapsamında verilen promosyon ülkemizde yer alan ortalama olarak 12 milyonun üzerindeki emekli vatandaş için önemli bir durum oluyor.

 Bankalar tarafından yapılan kampanyalar ile beraber emeklilerin kendilerini seçmesi için dikkatleri çekmeye devam ediyor. Bir yandan da otomatik ödeme talimatı vermek ya da bir tanıdığını getirmek gibi durumlar karşısında vatandaşların promosyon ödemeleri artıyor. Promosyon tutar belirlemeleri ise vatandaşların ne kadar maaş aldıklarına göre değişiklik gösteriyor. Emekli maaşları;

  1. Eğer bir vatandaşlar 1500 TL ve altında maaş alıyorsa 500 TL promosyon ödemeleri yapılacak.
  2. Eğer bir vatandaşlar 1500 TL ve 2500 arasında maaş alıyorsa 625 TL promosyon ödemeleri yapılacak.
  3. Eğer bir vatandaşlar 2500 TL ve üstünde maaş alıyorsa 750 TL promosyon ödemeleri yapılacak.

Vatandaşların kendilerinden istenen farklı adımları yerine getirmesi ile beraber bu tutarların artması söz konusu olacak.

3 yıl boyunca aynı bankadan maaş alma şartı…

Emekli maaşları olan tüm vatandaşlar maaşlarını taşıma karşılığında bankalardan promosyon ödemesi alabilecek. Vatandaşlar kendi istedikleri bankadan rahat bir şekilde emekli aylıkları alabilecekler. Maaşımı sizden alacağım diye üç yıl boyunca taahhüt veren vatandaşlara promosyon ödemeleri yapılacak.

Bu ödemeler 500 ila 750 TL arasında değişiklik gösterecek. Emekli vatandaşlar promosyon ödemeleri sırasında bir an önce taban ödeme tutarlarının artmasını talep ediyor. Konu ise TÜED yani Türkiye emekliler derneği kapsamında gündemde yerini alan konular arasında oldu. Dernek tarafından gelen açıklama sırasında; ‘’ banka promosyon ödemeleri konusunda bir artış daha meydana gelsin. Promosyon ödemeleri sırasında komisyon kurulması söz konusu olsun ve tüm taraflar masada yer alsın ‘’ şeklinde dile getirdi.

Maaş promosyon ödemeleri nasıl artacak?

Bazı bankalar vatandaşların promosyon ödeme arttırma yollarını sunuluyor. Bu yüzden vatandaşların maaş alacakları bankaların şartlarını iyi bir şekilde araştırması gerekiyor. Ek ürün kullanım şartları ile beraber promosyon ödemeleri 1200 TL ile 2550 TL arasında değişiklik gösterecek.

Taban tutarlarında yeni bir zam…

TÜED tarafından gelen talep sırasında promosyon taban tutarları yeniden artabilecek. Tekrar bu konu için komisyonun kurulması ve masada yer alması, aranan şartlar arasında bulunmalı. Yeni emeklilik hakkı kazanan vatandaşların ne yapacağı merak edilirken başvur yaparak maaş seçme hakları verilecek.

Bankalar tarafından verilen promosyon ödemeleri ne kadar olacak?

  1. Akbank vatandaşlar için 500, 625 ve 750 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak.
  2. Denizbank vatandaşlar için 675, 850 ve 1000 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak. Farklı emekli maaş almak için birilerini yönlendirirse kişi başı 100 TL ödeme yapılacak.
  3. Fibabanka vatandaşlar için 500, 625 ve 750 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak.
  4. Garanti BBVA vatandaşlar için 800, 1000, 1200 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak.
  5. İNG bank vatandaşların 750 TL ye varan promosyon ödemesi almasını sağlarken kart ile harcama yapanlar için her ay 50 TL nakit ödeme verilecek. Bu sayede ödemeler 2550 TL düzeyine kadar artacak.
  6. İş bankası vatandaşlar için 750, 875 ve 1000 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak.
  7. Şekerbank vatandaşlar için 500, 625 ve 750 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak. 2 farklı fatura için otomatik ödeme talimatı verenler için 150 TL, 1000 TL limiti olan kartlar ile alış veriş yapanlar için de 200 TL bonus hakları veriliyor.
  8. Vakıfbank vatandaşlar için 500, 625 ve 750 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak.
  9. Ziraat Bankası vatandaşlar için 500, 625 ve 750 TL promosyon ödemelerini aldıkları maaş miktarına göre değişkenlik göstererek sunacak.

Emekli promosyonları nasıl alınacak?

Bankalar 1 Mart 2017 tarihi itibari ile emekli maaş müşteri olan ve üç yıl boyunca bankada kalma sözü verenler için promosyon ödemeleri veriliyor. 3 yıl önce maaşları 1000 TL altında olanlar için yapılan ödeme 300 TL olurken bin ve 2 bin  TL arasında maaş alanlar için 375, 2 bin TL ve üzerinde maaş alanlar için de 450 TL promosyon ödemeleri veriliyordu. 1 Mart 2017 tarihinde taahhüt veren vatandaşlar için üç yıllık süre doldu ve promosyon ödemelerinin ikincisini almak için hak kazandılar. Promosyon ödemesi sırasında emekli maaşlarının ödenmesinin ardından hesaplara aktarılacak.

Emekli maaş promosyon sorgulaması nasıl yapılacak?

Emekli maaş promosyon sorgulama işlemi yapmak için vatandaşların maaşlarını alacakları bankanın internet sitesi üzerinden yapabilecek. Bunun için TC kimlik numaralarının yanı sıra doğrulama kodunun çıkarılmış olması yeterli olacak.

E – devlet üzerinden banka değişikliği nasıl yapılacak?

Emekli maaşlarını PTT üzerinden ya da farklı bir bankadan farklı bir bankaya taşımak isteyen vatandaşlar bu işlemleri e – devlet üzerinden rahat bir şekilde yapabilecek. Bu kapsamda;

  1. İlk olarak e devlet üzerinden giriş yapılmalıdır.
  2. Kimlik doğrulama sayfasına gidin.
  3. TC kimlik numarası ve şifre ile devam edin.
  4. SGK sayfasına geçin.
  5. Hangi kurumdan emekli olunduysa onu seçenekler arasından seçin.
  6. Adres ve banka değişikliği yapın.
  7. Sol tarafta yer alan banka ve şube değişikliği sırasında yeni banka bilgileri girin.
  8. Güncelle kısmına tıklamak yeterli olacak.
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.