1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK ve Bağkur Emeklisinin gelirini artıracak yeni kazanç müjdesi! İkramiye, promosyon, intibak zammı ve ek ödeme ne kadar olacak
SGK ve Bağkur Emeklisinin gelirini artıracak yeni kazanç müjdesi! İkramiye, promosyon, intibak zammı ve ek ödeme ne kadar olacak

SGK ve Bağkur Emeklisinin gelirini artıracak yeni kazanç müjdesi! İkramiye, promosyon, intibak zammı ve ek ödeme ne kadar olacak

Yeni yılın başında maaşına zam almış olan SGK ve Bağkurlular, Şeker Bayramı için yatan promosyonları da erken alma fırsatına kavuşmuştu. Temmuz ayı içerisinde Kurban Bayramı dolayısı ile tekrar ikramiye alınacak.

A+A-

Yeni yılın başında maaşına zam almış olan SGK ve Bağkurlular, Şeker Bayramı için yatan promosyonları da erken alma fırsatına kavuşmuştu. Temmuz ayı içerisinde Kurban Bayramı dolayısı ile tekrar ikramiye alınacak. Ayrıca temmuz ayı zam da geleceği biliniyor. Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu (TÜED) emeklilerin maaşında iyileştirmeye gidecek bazı önerilerde bulundu. 7 ayrı iyileştirme isteği ise gündemde yer alıyor.

2020 yılında emekliler maaşlarında iyileştirmeler ile karşılaşacaklar. Türkiye Emekliler Derneği’nin iyileştirme önerileri sonucunda bazı istekler masaya yatırılmıştır. Promosyon, ek ödeme ve ikramiye gibi ödemelerin zamlanması da bu iyileştirme istekleri arasında yer alıyor. Ayrıca intibak ve yardımların da ücretlerinin arttırılması söz konusudur. Emeklilerin maaşlarına göre düzenli olarak her ay için aldıkları ücrete ek ödeme adı veriliyor. 14 sene önce kaldırılan vergi iadeleri maaşlara ek ödeme adı altında yansıtılıyor.

İŞTE O TALEPLER

  • Maaşlara belirli oranlarla zam yapılmasın, belirli ücretler ile zam gelsin.
  • Emeklilerin bankalardan aldıkları promosyonlarında tekrar artış yapılsın. Promosyonun konuşulacağı masada herkes bulunsun.
  • Maaşlara yansıtılan ek ödemelerde artış olsun. Bu oranlar %4 ya da 5 değil %9 ya da 10 olarak yapılsın.
  • 2000 yılından itibaren emekli olmuş kişiler için intibaklar tekrar gözden geçirilsin.
  • Bayramlarda yapılan ikramiye ödemeleri zamanın yaşam şartlarına göre düzenlensin ve düzenli olarak güncellensin. Enflasyon ile doğru orantıda yapılan ikramiye ödemeleri gerçekleşsin.
  • Çalışan kişilere yapılan aile yardımı, emeklilik hakkı kazanan kişilere de ödensin.
  • Emekli kişilere sağlık konusunda katkı payı ödetilmesin.

İntibak Yasası Son Dakika Gelişmeleri

TÜED’in başında bulunan Kazım Ergün gazetecilere bu konu hakkında bazı yorumlarda bulundu. 2000 yılının sonrası ve öncesinde emeklilik hakkı kazanan kişiler arasında maaş farkı olduğunu belirtti. 2000 yılından itibaren emeklilik hakkı alan kişilere, intibak ile eşitlik sağlanmasını öngördüklerini ifade etti.

Emekli Maaşlarına Ne Kadar İntibak Zammı Yapılacak?

Maaşlara gelen intibak zammı minimum 55 TL olarak belirlenmiştir. Farklı koşullar içerisinde bu miktar 355 TL’ye kadar değişebilecek.

Çalışma Bakanlığı’ndan Emekliye İntibak Adımı

2020 yılında emeklilerin intibak ödemelerinin düzenleneceği de haberlerde yerini aldı. Bu konuda iyileştirmelerin gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Emekliler İçin İntibak Talebi Başkan Erdoğan’a İletildi

Uzun yıllardır 2000 yılından itibaren emekli olan kişilerin haklarını aradıklarını belitti. 2000 yılından önce emeklilik hakkı kazanmış olan kişilerin 300 lira gibi fazla bir maaş aldıklarını da söyledi. İntibak getirilerek her yılda emekli olan kişiler arasında eşitlik sağlamak istediklerinin altını çizdi. Bu kararı bir yazı ile Cumhurbaşkanına ilettiklerini de ifade etti.

Kurban Bayramı Emekli İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Resmi bir açıklama gerçekleşmese bile Kurban Bayramı ikramiyelerinin erken ödeneceği düşünülüyor. Tahmini olarak 27-30 Temmuz arası ödeme geleceği düşünülüyor. İkramiyenin fiyatı ise 1000 TL olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum