1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan Önemli Açıklama Geldi! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Enflasyon Farkı Geliyor!
SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan Önemli Açıklama Geldi! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Enflasyon Farkı Geliyor!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan Önemli Açıklama Geldi! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Enflasyon Farkı Geliyor!

Emekli maaşlarına ilişkin beklenen zam haberleri geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla 1 Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına gelecek zam oranını açıkladı. Erdursun'un açıklamasına göre, 1 Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ortalama %40 oranında enflasyon farkı verilecek.

A+A-

Emekli maaşlarına ilişkin beklenen zam haberleri geldi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla 1 Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına gelecek zam oranını açıkladı. Erdursun'un açıklamasına göre, 1 Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ortalama %40 oranında enflasyon farkı verilecek. Bu kapsamda en düşük emekli aylığı da 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltilecek gibi gözüküyor.

Erdursun'un Açıklamasından Öne Çıkanlar:

SGK Uzmanı Erdursun, açıklamasında, "Çok çalışan, çok prim günü olanlar ile asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenler emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşecek!" ifadelerini kullandı. Bu grupların, emekli aylıklarında dezavantajlı duruma düşebileceği vurgulanarak, önemli bir uyarıda bulundu.

Dezavantajlı Durumdaki Gruplar Kimler?

Açıklamada, çok çalışan, çok prim günü olanlar ve asgari ücretin üstünde çalışarak daha fazla sigorta primi ve vergi ödeyenlerin, gelecek zam oranlarından etkilenebileceği belirtildi. Erdursun'un paylaşımı, emeklilere yönelik beklenen zamların detaylarını içeriyor ve bu kapsamda emeklilerin 1 Ocak 2024'te daha yüksek aylık almalarını sağlayacak önemli bir düzenlemenin yapılacağını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.