1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK tüm vatandaşlar için müjdeyi verdi! Tüm Borçlar silinecek
SGK tüm vatandaşlar için müjdeyi verdi! Tüm Borçlar silinecek

SGK tüm vatandaşlar için müjdeyi verdi! Tüm Borçlar silinecek

Yüz binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendirenSGK’dan müjde olarak gelişmeler gelmeye devam ediyor. 31 Mart son gün olarak belirlenmesinin ardından yapan herkes karlı çıkacak. Sadece borçlara ait olan faizler değil bir yandan da tamamı silinecek olduğuna dair gelen haberler herkesin yüzlerini güldürüyor.

A+A-

Mart ayının sonu gelmeden eğer vatandaşlar gelir testine girer ve aranan şartları yerine getirirse ödeme güçleri olmadığının belirlenmesi ile beraber borçlardan kurtulabilecekler. Ödeme gücü olan vatandaşlar ise sadece ana para ödeyerek gecikme faizlerinden bir anda kurtulabilecekler.

SGK borçları olan vatandaşlar için SGK kapsamında gelen haberler vergi, prim borcu yapılandırma süreçleri için milyonlarca vatandaşın rahat bir nefes almasına olanak sunuyor. GSS prim borcu olan vatandaşlar 30 Nisan tarihine kadar ödeme yaparsa ana para ödemesi yaparak gecikme zamlarından tamamen kurtulacaklar.

Gelir testine giren vatandaşlar eğer ödemek için güçleri olmadığı belirlenirse bu kapsamda faizlerden hem de ana para ödeme durumlarından kurtulmuş olacaklar. Yeniden yapılandırma olması sayesinde vatandaşlar rahat bir nefes alabilecekler. Sağlığa ücretsiz bir şekilde erişim olma fırsatları sunulacak. Fakat vatandaşların ödemeleri için güçleri bulunursa bu zorlu günlerde sadece ana para ödemesi yapacak ve faiz ödemelerinden kurtulmuş olacaklar. Bunun için son gün 31 Mart olarak belirlendi ve kişilerin bu güne kadar gelir testine kesinlik ille girmiş olması gerekiyor.

Başvurmak zorunlu değil…

Ağustos 2020 ve daha önceki tarihler içerisinde GSS borcu olan vatandaşlara otomatik bir şekilde yapılandırma işlemleri geldi. Bunun için vatandaşların herhangi bir yere gitmesine ve başvuru yaparak yapılandırma süreçlerini tercih etmemesi gerekiyor. E devlet şifresi ile vatandaşlar sisteme girerek ödeme günleri geldi mi diye bakabilecek ve ödeme günü gelenler anında ödemelerini yapabilecekler. Yeniden borçlu duruma düşmemek adına vatandaşların eylül ayından itibaren söz konusu olan ödemeleri düzenli bir şekilde yerine getirmesi gerekir. Ödeme yapacak vatandaşlar eğer 30 Nisan tarihine kadar ana para ödemesi yaparsa gecikme zamları ve faiz ödemeleri de silinmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.