1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK tarafından toplu para ödemesi verilecek: 12 ve 24 aylık peşin ödeme fırsatları…
SGK tarafından toplu para ödemesi verilecek: 12 ve 24 aylık peşin ödeme fırsatları…

SGK tarafından toplu para ödemesi verilecek: 12 ve 24 aylık peşin ödeme fırsatları…

SGK tarafından yaşanan bu zorlu günler içerisinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için biri birinden farklı yardımlar gelmeye devam ediyor. Evlenmek için hazırlıklara başlayan vatandaşlar için 12 ya da 24 aylık peşin ödeme fırsatları ile imkanlar veriliyor. Uygulama içerisinde ise yaş sınırları yer almayacak. Ödeme almaya hak kazanmak için istenen şartları yerine getiren vatandaşların SGK kapsamın

A+A-

SGK tarafından yaşanan bu zorlu günler içerisinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için biri birinden farklı yardımlar gelmeye devam ediyor. Evlenmek için hazırlıklara başlayan vatandaşlar için 12 ya da 24 aylık peşin ödeme fırsatları ile imkanlar veriliyor. Uygulama içerisinde ise yaş sınırları yer almayacak. Ödeme almaya hak kazanmak için istenen şartları yerine getiren vatandaşların SGK kapsamında yazılı bir dilekçe vererek başvurularını yerine getirmesi gerekiyor. Peki, SGK tarafından verilen toplu ödeme nedir, kimlere hangi şartlar ile verilir ve nasıl alınacak? Herkes tarafından merak edilen tüm detaylar belli oldu…

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için SGK tarafından para yardım ödemeleri veriliyor. Evlenme düşüncesinde olan ve nakit ihtiyaçları olan vatandaşlar için SGK yardımları verilmeye devam ediyor. Yapılacak olan yazılı başvurular sayesinde 12 ya da 24 aylık peşin ödeme fırsatları için başvuru yapmak şartı gerekiyor. SGK tarafından anne ya da babaları vefat etmiş olan kadınlar için yetim aylıkları veriliyor. SGK kapsamında tabi şekilde çalışma hayatına devam eden kişilerin kız çocukları evlenene kadar bu haklardan yararlanılabilecek. Uygulamalarda yaş sınırları da olmayacak.

Yetim aylıkları aldıkları sürede evlenmek için karar veren kadınların yetim aylıkları da kesiliyor. Kadınların evlenecekleri sürede mağdur olmasına engel olmak için 12 ya da 24 aylık kısmı peşin şekilde ödemeler verilir. Çeyiz paraları almak için vatandaşların SGK kurumlarına gidilerek dilekçe ile başvuru yapmaları gerekiyor.

Anne ya da baba…

Anne ya da babalarından yetim aylıkları alan genç kızlar evlenecekleri sürede devletten 12 ila 24 maaş kadar çeyiz parası alabilecekler. Bunun için sadece başvuru yapmaları yeterli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.