1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK tarafından internet sitesi üzerinde detaylar netlik kazandı: Peşin ödeme için başvuru yapan herkes alabilecek…
SGK tarafından internet sitesi üzerinde detaylar netlik kazandı: Peşin ödeme için başvuru yapan herkes alabilecek…

SGK tarafından internet sitesi üzerinde detaylar netlik kazandı: Peşin ödeme için başvuru yapan herkes alabilecek…

SGK tarafından internet sitesi aracılığı ile yayınlanması ardından tüm merak edilen her şey netlik kazanmış oldu. Bu süreç içerisinde başvuru yapan vatandaşlar peşin ödeme ile alabilecek. SGK resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan bu haber ile beraber ihtiyacı olan vatandaşlar başvuru yapabilecek ve ödeme alabilecek.SGK tarafından internet sitesi üzerinde detaylar netlik kazandı:

A+A-

SGK tarafından internet sitesi aracılığı ile yayınlanması ardından tüm merak edilen her şey netlik kazanmış oldu. Bu süreç içerisinde başvuru yapan vatandaşlar peşin ödeme ile alabilecek. SGK resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan bu haber ile beraber ihtiyacı olan vatandaşlar başvuru yapabilecek ve ödeme alabilecek.SGK tarafından internet sitesi üzerinde detaylar netlik kazandı: Peşin ödeme için başvuru yapan herkes alabilecek.

12 ila 24 ay süreç ile ödenecek olan yeni yardımlar ise SGK internet sitesi üzerinden yayına alındı. SGK aracılığı ile verilecek olan yardımlar sayesinde evlilik hazırlıklarında olan vatandaşlara 12 ila 24 aylık ödeme verilecek. Başvuru için vatandaşların belirli bir yaşta olması gerekir. Ödeme fırsatlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar bu ödemeleri almak için hak kazandılarsa da SGK üzerinde yazılı bir şekilde verilen dilekçe ile evlilik destek ödemeleri alabilecekler.

Ödemeler kimlere verilecek?

,SGK aracılığı ile 12 ila 24 aylık maaş alma hakları bu zorlu süreçler içerisinde kimlere verilecek en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi olma durumlarına göre evlenme düşüncesinde olan ve yetim aylıkları olan kız çocukları için destek ödemeleri verilecek. 2021 yılının aralık ayına kadar ödemeler hız kesmeden devam edecek. Maaşları ne kadar olursa buna göre 12 ila 24 aylık olarak hükümet kanadından destek alabilecekler. Yetim maaşları şu an ortalama olarak 1000 TL civarında olmasından ötürü 12 bin ila 24 bin TL civarında destek ödemeleri verilecek. Anne ya da babaları vefat etmesinden ötürü yetim aylıkları alan genç kızların maddi durumları iyi değilse bu destekler verilecek.

Yetim aylıkları alınan dönem içerisinde evlilik kararı alan genç kızların SGK ya giderek yazılı bir şekilde dilekçe vermesi gerekir. 12 ila 24 aylık ödemeler alabilecekler. SGK destekleri için verilen desteklerden almak için hak kazananlar artık e devlet üzerinden de anlık olarak başvuru yapabilecekler. PTT üzerinden ödeme alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.