1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. SGK tarafından çarpıcı açıklama: 10 yaşına kadar çocukları olanlar için tam 1600 TL destek ödemesi…
SGK tarafından çarpıcı açıklama: 10 yaşına kadar çocukları olanlar için tam 1600 TL destek ödemesi…

SGK tarafından çarpıcı açıklama: 10 yaşına kadar çocukları olanlar için tam 1600 TL destek ödemesi…

SGK tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman biri birinden farklı pandemi destek ödemeleri için açıklamalar geldi. Çocuğu olan kişiler için yaşanan korona virüs salgın süreçlerinden dolayı sıkıntı yaşayan durumlara karşı devletin verdikleri sosyal yardımlar devam ediyor. Son zamanlarda en çok başvuruları devam eden yardım ödemelerinden bir tanesi de 1100 TL değerindeki

A+A-

SGK tarafından gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman biri birinden farklı pandemi destek ödemeleri için açıklamalar geldi. Çocuğu olan kişiler için yaşanan korona virüs salgın süreçlerinden dolayı sıkıntı yaşayan durumlara karşı devletin verdikleri sosyal yardımlar devam ediyor. Son zamanlarda en çok başvuruları devam eden yardım ödemelerinden bir tanesi de 1100 TL değerindeki pandemi destek ödemelerinden yana oldu. Pandemi dönemleri içerisinde ramazan bayramından önce verilen 3. Faz ödemeleri olarak verilen yardım ödemelerinin kurban bayramından önce de verilecek olması bekleniyor. Ekonomik olarak meydana gelen sıkıntılar ile yüz yüze olan kişiler için yeni bir yardım paketi olarak da 1600 TL ye kadar destek ödemelerinin verilecek olduğu dikkatleri çekiyor.

Verilecek olan yardım paraları için kişilerin muhtaçlık belgesine sahip olması gerekiyor. Muhtaç konumda olan aileler için devlet tarafından birçok destek ödemesi verilecek. 1100 TL yardım ödemesi alan kişilerin eğer 10 yaşına kadar olan çocukları bulunursa çocukların okul masraflarını daha rahat bir şekilde karşılamayı başarmak için 500 TL destek daha verilecek. Okullar için verilecek bu yardım ödemelerini 1100 TL destek ödemesi alan kişilere verilecek.

Destek ödemelerinde son nokta…

SGK tarafından yapılan duyurulara bakılacak olduğu zaman yardım paraları için daha önceden onay alamayanlar belediye kapsamında giderek il ve ilçe sosyal yardımlaşmalardan kayıt oluşturma fırsatları veriliyor. Destek ödemeleri almak için 500 TL ile 3. Faz 1100 TL ödemelerine başvuru yapılacak. 10 yaşına kadar okula giden çocukları olanlar için 3. Faz ödemesi alanlara 500 TL ek ödeme verilecek. Bu sayede vatandaşlar 1600 TL devlet desteği almış olacaklar. E devlet üzerinden yapılan başvurular onay aldığı an kişilerin İBAN numaralarına ödemeler yapılacak. Eğer IBAN numarası eksik ya da hatalı olarak verildiyse de PTT üzerinden TC kimlik numaraları ile giden vatandaşlar ödemelerini alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.