1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SGK-SSK, Bağkur'luya Büyük Müjde! % 47,27-%61,01 Zam Onay Aldı! 7500 TL Alanların maaşı 10,289 TL Oldu!
SGK-SSK, Bağkur'luya Büyük Müjde! % 47,27-%61,01 Zam Onay Aldı! 7500 TL Alanların maaşı 10,289 TL Oldu!

SGK-SSK, Bağkur'luya Büyük Müjde! % 47,27-%61,01 Zam Onay Aldı! 7500 TL Alanların maaşı 10,289 TL Oldu!

Halkın büyük bir kesimini ilgilendiren emekli ve memur maaş zamları, Temmuz ayında başlayan toplu görüşmelerle şekillenmeye başladı. 1 Ağustos itibarıyla başlayan görüşmelerin sonuçları, 21 Ağustos'a kadar netlik kazanacak ve emekli ve memurların hakları ile yeni zamlar konusunda önemli gelişmeler yaşanacak. 7. dönem toplu sözleşme süreci geçtiğimiz günlerde başladı.

A+A-

Halkın büyük bir kesimini ilgilendiren emekli ve memur maaş zamları, Temmuz ayında başlayan toplu görüşmelerle şekillenmeye başladı. 1 Ağustos itibarıyla başlayan görüşmelerin sonuçları, 21 Ağustos'a kadar netlik kazanacak ve emekli ve memurların hakları ile yeni zamlar konusunda önemli gelişmeler yaşanacak. 7. dönem toplu sözleşme süreci geçtiğimiz günlerde başladı ve emekliler ile memurlar bu süreci büyük bir ilgiyle takip ediyor. Görüşmeler, Sosyal ve Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleştirilirken, bu süreçte iki önemli detay ortaya çıktı ve merakla beklenen zamlar için heyecan arttı.

Toplu görüşmeler, 2.5 milyon memur emeklisi ve 3.5 milyondan fazla memuru ilgilendiriyor ve bu görüşmelerde alınacak kararlar büyük önem taşıyor. Merkez Bankası'nın Ocak ayı enflasyon rakamlarının tahmin edilmesi sonucunda yeni zamlarla ilgili gelişmeler de belirginleşmeye başladı.

Çalışma Bakanlığı'ndan Bakan Vedat Işıkhan öncülüğünde 14.00'te başlayan 7. toplu görüşme toplantılarından çıkan ilk detaylar, zamların belirlenmesi için önemli adımlar olduğunu gösteriyor. 11 hizmet kolundaki sendikaların ve Memur Konfederasyonları genel başkanlık üyelerinin yer aldığı bu toplantıda rakamlar üzerine yoğun bir çalışma yapılıyor.

Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin haklarını savunmak için yetkili konfederasyon olarak hareket ediyor ve hizmet kollarının önerilerini masaya getiriyor. Ön görüşmelerin ardından mutabakat sağlanırsa, genel taleplerin görüşüleceği aşamaya geçilecek.

Konfederasyon tarafından teklif edilen zam oranları, 2025 yılında refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 olarak belirtilirken, Memur-Sen ise 2024'te refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda ise yüzde 10 artış istiyor.

Memur-Sen'in teklifi doğrultusunda ilk 6 aylık dilim için yüzde 40 artı yüzde 10 refah payı teklifi mevcut. Türkiye Kamu-Sen ise 2024'ün ikinci 6 ayında yüzde 30 artış talep ederken, ocak ve temmuz aylarında yüzde 20'şer artış ve sonrasında yüzde 10 refah payı talebinde bulunuyor.

Görüşmeler sırasında Merkez Bankasının hesaplamalarına göre bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 31.92 olarak tahmin ediliyor. Bu rakamlar doğrultusunda zamların şekilleneceği ve kritik kararların alınacağı toplu görüşmelerin sonuçları, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Tahminlere göre, yıllık enflasyonun yüzde 47.27'ye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Toplu görüşmelerin ardından, emekli ve memur maaşları için belirlenecek zamların ülke ekonomisi ve vatandaşların yaşam standartları üzerinde büyük etkisi olacak. Bu süreci takip edenler, yeni zamların hayırlı haberler getirmesini ümit ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.