1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK Ödemeleri Arttırdı! Her ay tam 2840 TL ödeme yapılacak…
SGK Ödemeleri Arttırdı! Her ay tam 2840 TL ödeme yapılacak…

SGK Ödemeleri Arttırdı! Her ay tam 2840 TL ödeme yapılacak…

Bilindiği üzere SGK herkesin hesabına belli bir miktar ödeme yapıyor. Bu ödeme tutarının artırıldığı açıklandı. Bu ödemelerden dolayı birçok insan yatırılıyor.

A+A-

Bilindiği üzere SGK herkesin hesabına belli bir miktar ödeme yapıyor. Bu ödeme tutarının artırıldığı açıklandı. Bu ödemelerden dolayı birçok insan yatırılıyor.

 Kadın çalışanların çalışma ortamında daha fazla olabilmesi için devletin yaptığı girişimlerin en dikkat çeken ve önemlisi olanı bakıcı dayanağıdır. Bu dayanaklar varlığında çocuğu bulunan kadın çalışanlar iş hayatlarına devam etmesi temin edilmektedir. Bu takviyelerden habersiz olan çoğu kadın işçiler ise başvuru da bulunamamaktadır. Çalışma durumunda kalan ya da yeniden çalışma ortamına girmek isteyen çocuk sahibi kadınlara devlet aracılığıyla bakıcı takviyesi temin ediliyor. SGK tarafından yürürlüğe giren Avrupa birliği takviyeli tasarı da İzmir, İstanbul ve Ankara da 0 ve 24 yaş arasındaki annelere bakıcı takviyesi temin ediliyor.

Kadın İşçilerin İstihdamını Sakınmak

Hem SGK`lı çalışmakta olan kadın işçilerin istihdamını arttırmak hem de devlet takviyeli sigortası bulunan, eğitim almış bakıcıları çalıştırılmasını desteklemek amacıyla sosyal güvenlik kurumu tarafınca, Çocuklu iş kadınlarına her ay olmak üzere eğitimini almış bakıcı takviyesi adı altında birçok fırsat sunulacak. Bir yandan kadın çalışan sayısını arttırma hedefi yer alırken bir yandan da çalışma hayatına devam eden kadınlar için eğitimli bakıcı desteklerini arttırma hedefi yer alıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 300 Euro olarak verilen ödemeler bu yıl içerisinde gelen zam oranı ile beraber 325 Euro yani 3058 TL seviyesine kadar artış gösterdi.

Fakat özel gereksinimleri olan çocuklar için hükümet kanadından verilen destekler 350 Euro olarak ödenerek yaşanan bu zorlu anlarda Avrupa birliği ile ortaklaşa bir şekilde finanse edilen SGK ödemelerinin rahatlık ile yardımcı olmasına etki ediyor. İzmir, İstanbul  ve Ankara sınırlarında başlayan bu ödemelerin yakın zamanda ülke genelinde birçok yere kadar yayılmasına etki etmesi bekleniyor. Başvuru süreçleri e devlet üzerinden belirlenen iller içerisinde yer alan çocukları ile aynı ilde ikamet eden anneler için sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.