1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK O Paraları İade Etmeye Başladı! E-Devlet Üzerinden Ücret İadesi Nasıl Alınır?
SGK O Paraları İade Etmeye Başladı! E-Devlet Üzerinden Ücret İadesi Nasıl Alınır?

SGK O Paraları İade Etmeye Başladı! E-Devlet Üzerinden Ücret İadesi Nasıl Alınır?

SGK tarafından yanlış ya da fazla alınan bazı para ve ödemleri yapmaya başladı. Bu haktan yararlanmak isteyenler ise ilk olarak E-Devlet üzerinden kontrollerini yapması gerekiyor.

A+A-

Sizin farkında olmadan SGK’ya yatırmış olduğunuz paralar geri dönebiliyor. SGK web sitesinde konu ile ilgili olarak gerçekleştirilen açıklamada vatandaşların E-Devlet üzerinden SGK ödemelerini sık aralıklarla kontrol etmelerini öneriyor.

Çünkü SGK tarafından geri iade edilen paraların yasal süre zarfında alınmaması durumunda sizin hakkınız olan bu bedeller SGK’ya geri iade edileceği bilgisi paylaşıldı. SGK tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre son beş yılda vatandaşlar tarafından ödemesi alınmayan ve SGK’ya geri iadesi yapılan toplam meblağın 50 milyon lirayı aştığı belirtildi.

SGK Emzirme, Ölüm ve iş görmemezlik konularında gerçekleştirilen ödemelerin 5 yıl içerisinde alınmaz ise geri iade alınacağını bilgisi verildi. Bankalar konu hakkında vatandaşa güncel bilgi sunmaması nedeniyle ödemeler 1 yıldır bankada kalıyor ve sonrasında SGK’ya bu ödemeler geri gidiyor.

Bu Ödemelerin Takibi İçin Ne Yapılması Gerekiyor

E-Devletportalı üzerinden TC Kimlik numarası ve şifremizle ile bu kontrollerin kısa aralıklarla gerçekleştirilmesi gerekiyor. SGK ödemeleri herhangi bir tebligat ve davet üzerine gerçekleşmediği için bu kontrollerin önemi oldukça artıyor.

SGK internet sitesi tarafından yapılan bu uyarı neticesinde SGK’dan alınması için başvuruda bulundukları ücret ve ödemeleri E- Devlet üzerinden yakından takip edilerek ödenmesi sağlanabiliyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler