1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK Müjdeyi verdi, vatandaşlar başvuru yarışına girdi! Prim borçlarında yapılandırma ve kartla ödeme dönemi başlıyor…
SGK Müjdeyi verdi, vatandaşlar başvuru yarışına girdi! Prim borçlarında yapılandırma ve kartla ödeme dönemi başlıyor…

SGK Müjdeyi verdi, vatandaşlar başvuru yarışına girdi! Prim borçlarında yapılandırma ve kartla ödeme dönemi başlıyor…

SGK idari para cezası olanlar işlemlerini e-devlet üzerinden yatırılacak oldukları miktarın çıkmamasından dolayı PTT’ye gitmek ve buradan ödeme yapmak zorunda kalıyor. E devlet sistemiyle ya da PTT aracılığıyla ödemeler nasıl olacak? İşte ödemeler hakkında merak edilen detaylar…

A+A-

SGK prim ödemeleri için bir de kredi kartlarının eklenmesi söz konusu oldu. Daha çok SGK ödemeleri için yapılan yöntemlerde e – devlet sisteminden ya da PTT den yapma hakları veriliyor.

SGK ödemeleri sırasında artık sosyal güvenlik kurumu kredi kartı ile yapılan işlemleri kabul ediliyor fakat bankalardan belirli bir miktarda komisyon kesintisi yapılıyor. SKGK prim ödemeleri SGK’da sorun olmadığı zaman ödemeler yapılan banka ile görüşmek gerekir. PTT ya da e-devlet üzerinden yapılacak ödemeler devam ediyor.

SGK’dan prim yapılandırma imkanları

AKP başkan vekili SGK borçları için yapılandırma süreçlerinde bir açıklamada bulundu. Vergi yapılandırması ile alakalı olan durum vergi affı değil de bulunan borçların yapılandırması adına çalışmaların devam ediyor olduğunu – teknik kısımların son adımlarının tamamlanmaya devam ettiğini aktardı. Vekil bir yandan da plan bütçe komisyonları ile görüşmelerin devam edeceği – geçmiş süreçlerde yapılan projeler gibi teknik kısımların olacağını – komisyonların aşama sırasında tekliflerin iletileceği ve ardından vatandaşlara aktarılacağı ifade edildi.

SGK prim borçları kredi kartıyla nasıl ödenir?

SGK prim borcu olanlar için ödemeler üç farklı şekilde yerine getirilebiliyor. Sigortalı vatandaşların ödemeleri – iş verenler için gerekli olan ödemelerin yanı sıra diğer ödemeler olarak üç farklı başlık için araştırılan durumlar kredi kartı ya da sigorta primi ödemeleri için pek çok araştırmanın da devam ettiği açıklandı.

İş verenler ödemeleri kredi kartıyla nasıl yapabilecek?

İş verenler arasında SGK prim tahsillerinin olması için icra dosya tahsilatları geçerli oluyor. Kredi kartlarıyla olan ödemeler sonucunda borçların türlerine göre uygun olan değişiklikler söz konusu oluyor olsa bile icra taksit tahsilatları için iş verenlerde icra taksit peşinatlarının yanı sıra icra toplam borç tahsilatları kredi kartları ile ödenebilecek.

SGK prim ödemleri nasıl yapılacak?

SGK içinde prim ödemesi yapmak zorunda olan vatandaşların Bağkur cari dönem borçları için Bağkur SGDP ve bağkur geçmiş dönemlerde olan ödemler bir yandan taksitli olarak yapılırken bir yandan da peşin ödeme olarak devam ediyor.

SGK diğer ödemeler nelerdir?

SGK prim borcu olanlar ödemelerini devam ettirmek için hangi şartlarda ödeme imkanları sunulduğunu merak ediyor. Sigorta primi 4A kapsamında çalışma hayatına devam edenler için Tarım TSK, genel sağlık konusunda yer alan primler, ek5 altında bulunan sigorta primleri için gerekli olan ödemeler için SGK diğer prim ödemeleri denir. İsteğe bağlı olarak 6111 yapılandırma süreçleriyle beraber topluluk sigorta yapılandırma tahsilatları da meydana gelecek.

SGK prim ödemeleri için bankalardan komisyon

SGK tarafından meydana gelen ödemeler için bankalar tarafından belirlenen bir oran ile komisyon alınmaları söz konusu oluyor. Belirlenen komisyon tutarları ile beraber SGK tarafından değil de serbest olarak yer alan rekabetlerden dolayı bankalar kendileri talep ediyor.

Hangi bankalarda kredi kartıyla SGK ödemeleri yapılır?

  1. Bank Asya
  2.  Akbank
  3.  Albaraka
  4. Finansbank
  5. Garanti Bankası
  6. Denizbank
  7. İş Bankası
  8. Halkbank
  9. Vakıfbank
  10. Yapı Kredi Bankası
  11. Ziraat Bankası
  12. HSBC Bankası bankaları içerisinde prim yapılandırma adımları tercih edilir.

SGK idari para cezaları nasıl ödenir?

İdari para ceza ödemeleri bir yandan PTT ile yapılırken bir yandan da e-devlet üzerinden devam ediyor Ödeme yapmak için SGK mosip yazarak 4A işveren ödemeleri ya da iş veren idari para ceza ödemeleri sekmelerini seçmek ve buraya girmek gerekir. Ardından açıklan sekme içerisinde 26 adet haneden oluşan iş yeri numaraları girilerek ödemeler yerine getirilir. Anında sistemde gözükmese bile birkaç saat içerisinde ödemelerin yapıldığı sistemde gözükecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.