1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SGK Müjdeli Haberi Verdi! Milyonlarca Vatandaş Hayallerine Kavulaşacak, 10 Yıl Çalışan Hemen Emekli Olacak…
SGK Müjdeli Haberi Verdi! Milyonlarca Vatandaş Hayallerine Kavulaşacak, 10 Yıl Çalışan Hemen Emekli Olacak…

SGK Müjdeli Haberi Verdi! Milyonlarca Vatandaş Hayallerine Kavulaşacak, 10 Yıl Çalışan Hemen Emekli Olacak…

Çalışan milyonlarca emeklinin en büyük hayali bir an önce emekli olabilmek. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK prim ödemesi yapmaya başlayan her vatandaşa çeşitli haklar sunuyor. Prim ödemelerinde ödenen miktar ve süre arttıkça belirli hakların kapsamı genişliyor.

A+A-

Ödemelerin belli bir miktara gelmesi ile birlikte vatandaşa emeklilik hakkı sağlanıyor. Emekli olabilmek için sağlanan haklar ise duruma göre esneklik gösterebiliyor. Belli bir gün sayısınca sigortalı olmak, gerekli asgari oranlarda SGK prim ödemesi yapmak ve belli bir yaşa gelmiş olmak. Bu üç şart çalışma hayatında yer alıp düzenli prim ödeyenler için çalışmadan isteğe bağlı olarak emekli olmak isteyenler ve özel durumu olan vatandaşlar bu fırsattan yararlanabiliyor.

Emeklilik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Emekli olmak için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar bu başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumuna yazılı olarak yapabilirler. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine gidecek olan vatandaşlar emeklilik dilekçesi vererek bu haktan yararlanabilirler. Emeklilik için yapılan başvurular incelemeye alınır sonrasında ise inceleme sonucuna göre emeklilik sağlanır.

10 Yıl Çalışana Emeklilik Fırsatı

Yüzlerce çalışanların en büyük hayali emekli olabilmektir. Çeşitli durumlarda erken emeklilik imkânı sağlıyor. Milyonlarca çalışanın merak ettiği ‘nasıl emekli olurum? ‘‘ne zaman emekli olurum’ soruları yanıt buldu.

Çalışan vatandaşın en büyük hali emekli olabilmek. Devlet vatandaşa çeşitli durularda erken emeklilik imkânı sunuyor. Askerlik ve doğum borçlanması da bunlardan biridir. Eğer kısmi emeklilik onaylanır ise 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı çalışanlar 15 yıl sigortalılık süresine sahip olma, 3 bin 600 gün den prim ödemek ve yaş şartını tamamlaması gerekir.

3 bin 600 günün tamamlandığı tarih hangi yaşta emekli olunabileceğini de gösteriyor. Tüm bunlara ek olarak erkekler 55 kadınlar ise 50 yaşını tamamladıktan sonra bu işlemi yapabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.