1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK masaya oturuyor Emekliye 2 bin 100 lira ek ödeme!
SGK masaya oturuyor Emekliye 2 bin 100 lira ek ödeme!

SGK masaya oturuyor Emekliye 2 bin 100 lira ek ödeme!

Milyonlarca emekli bekliyordu. SGK, 13 milyon emekli için harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Bankalar Birliği arasında önümüzdeki ay yapılacak görüşme ile belirlenecek ücretler öncesi bankalarda yarışa girdi.

A+A-

Ödemeler 400 lira ila 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Bir banka daha emekliye promosyon şartlarını açıkladı. Şekerbank'a maaşını taşıyan emekliler toplamda 2 bin 100 TL'ye kadar nakit ödeme yapacağını duyurdu.

Emekliye promosyonda sona yaklaşılıyor. Bankalar art arda teliflerini paylaşırken, emekliler de en yüksek promosyonu hangi banka veriyor, araştırmasına girdi. 2020 promosyon ücretleri emekliler tarafından merak ediliyor.  Promosyon ödemeleri 2 bin 500 liraya kadar çıktı.  Peki, emekliye promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? En yüksek promosyonu veren banka belli mi? Bankalar emekliye ne kadar promosyon verecek? İşte emekliye promosyon ücretleri hakkında merak edilenler….

SGK PROMOSYON GÖRÜŞMELERİNE BAŞLIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokolle ilk defa toplu olarak başlatılan emeklilere banka promosyonu uygulamasında üç yıl geride kaldı. Üç yıllığına, bin lira aylık alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyonda birçok emeklinin sözleşme süresi sona eriyor. 13 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon görüşmeleri Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Bankalar Birliği arasında önümüzdeki ay yapılacak.

EMEKLİLER MASADA OLMAK İSTİYOR

Emeklilere banka promosyonu verilmesinin mimarının kendileri olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, promosyon görüşmelerinde masada olmak istiyor. Promosyon için bankalarla tekrar masaya oturacak emekliler, yeni sözleşmede rakamların ekonomik koşullar dikkate alınarak, artırılmasını talep ediyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Gazi Aykırı,  yaptığı açıklamada, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunu ilk  olarak kendilerinin gündeme getirdiğini söyledi. Haklı taleplerinin 2017'de hayata geçirildiğini anımsatan Aykırı,  mimarı oldukları bu hakkının takipçisi de olmaya devam ettiklerini vurguladı.  Yaşanan ekonomik gelişmeler ve aradan geçen 3 yılın ardından promosyon  miktarlarının cazibesini yitirdiğini ifade eden Aykırı, şöyle konuştu:  "Promosyon konusunda bankaların tek taraflı dayatmalarına izin  verilmemeli. Önümüzdeki ay başlayacak görüşmelerde TÜED olarak biz de masada  olmak istiyoruz.

Emekliler olmadan belirlenecek bir promosyon miktarının sosyal  yanı eksik kalacaktır."   Aykırı, yeni promosyon miktarlarının tespitinde kamu çalışanlarına  yapılan ödeme oranlarının da dikkate alınmasını özellikle istediklerini sözlerine  ekledi.

ŞEKERBANK'TAN EMEKLİLERE 2 BİN 100 TL'YE VARAN PROMOSYON 

Banka, maaşını taşıyan emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında maaş tutarına  göre 375 ila 450 TL, iki otomatik ödeme talimatı için 150 TL, 10 kişiyle sınırlı  olarak yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 TL promosyon verecek.

Şekerbank'a maaşını taşıyan emekliler toplamda 2 bin  100 TL'ye kadar nakit promosyon kazanabilecek. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Şekerbank, Kazandıran Emekli Paketi  ile maaşını Şekerbank'a taşıyan emeklilere 3 yıllık taahhüt karşılığında maaş  tutarlarına göre 375 ila 450 TL arasında değişen promosyon ödemeleri sunuyor.            

Maaşını Şekerbank'a taşıyan emekliler aynı zamanda iki otomatik ödeme  talimatı verdiğinde 150 TL, 10 adet müşteri ile sınırlı olmak üzere yönlendirdiği  her yeni emekli için de 150 TL olmak üzere toplam 1500 TL promosyona hak  kazanacak.                     

Böylece maaşını Şekerbank’a taşıyan emekliler toplamda 2 bin 100 TL'ye  kadar nakit promosyon kazanabilecek.              

Şekerbank, Kazandıran Emekli Paketi kapsamında promosyonların yanı  sıra, yüzde 0,90'dan başlayan faiz oranlarıyla masrafsız ihtiyaç kredisinden  faydalandırıyor. Paket dahilinde ayrıca avantajlı faiz ile vade beklemeden  istenilen an para yatırıp çekilebilen Gece Gündüz Hesabı da açılabiliyor. Emekliler ayrıca Şeker Bonus kredi kartının ilk yılında üyelik aidatı  ücretinden muaf tutulurken, kredi kartı alan emekliler 1 yıl boyunca kiralık kasa  hizmetinden de ücretsiz yararlanabiliyor. Emekliler bunun dışında paket kapsamında kredi kartları ile  yapacakları 500 TL'lik market harcaması ile 100 TL'lik bonus kazanacak.       

Kazandıran Emekli Paketi'nden yararlanmak üzere maaşını Şekerbank’a  taşıyan emekliler, Şekerbank şubelerinden ücretsiz para çekebiliyor, yurt içi tüm  banka ATM’lerinden ise yine ücretsiz bakiye sorgulama ve para çekimi yapabiliyor.               

Emekli maaş müşterileri, internet, mobil şube ve çağrı merkezi  aracılığıyla yapacakları havale ve EFT işlemlerini de ücretsiz  gerçekleştirebiliyor.          

Emeklilere, Şekerbank şubelerinden gerçekleştirecekleri tüm işlemlerde  öncelikli hizmet verilmesinin yanı sıra emekli maaş müşterileri, 444 0 344  numaralı Emekli Destek Hattı’na tüm bankacılık işlemleri için 7 gün 24 saat  ulaşabiliyor.              

Kazandıran Emekli Paketi'nden yararlanmak isteyen emekliler, 31 Mart  2020 tarihine kadar sekerbank.com.tr'den ve Şekerbank şubelerinden başvuru  yaparak maaşlarını taşıyabilecek.  Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Perakende ve Tarım  Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu, "Şekerbank olarak  emeklilerimizin hayatını kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda da  sektörümüzde ilk olan hizmetler sunuyoruz. Emeklilere özel sunduğumuz tüm ürün ve  hizmetleri Kazandıran Emekli Paketi ile bir araya getirdik. Böylece emeklilerimiz  Şekerbank güvencesi ile tüm uygulamalarımızdan ayrıcalıklı olarak  faydalanabilecek." ifadelerini kullandı.

13 MİLYON EMEKLİYE 300 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

Yaklaşık 13 milyon emekliye geçen yıl aylıkları karşılığında 300  milyar lira civarında ödeme yapan SGK'nin emeklilere bu yıl 350 milyar lira aylık  ödemesi öngörülüyor.  Kurum, geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri kapsamında da  emeklilere 21,4 milyar lira ödeme yapmıştı.

EMEKLİYE HANGİ BANKA NE KADAR  PROMOSYON ÜCRETİ VERİYOR?

AKBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM'lerden ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sunuyor. Emekliler, maaşları yatmadan 2 gün önce hesaptan para çekebiliyor.

FİBABANKA: Maaşa göre 330, 415, 500 lira promosyon ödemesi yapıyor.

DENİZBANK: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Emekli maaşı müşterisi kazandıranlara da 100 lira veriyor. Alışveriş ve faturalarda indirim, özel faizli kredi gibi uygulamaları var.

ING: 450 liraya varan ödemeye ek olarak emekliler, 2 otomatik fatura talimatı vererek 250 lira, bir emekli arkadaşını ING'ye getirerek 150 ve ING Mobil kullanarak 50 lira ek nakit promosyon kazanabiliyor.

İŞ BANKASI: 450 liraya varan ödeme yapıyor. Kredi kartı ücreti almıyor, özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları sağlıyor.

HALKBANK: 1.000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1.000 TL ile 2.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2.000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 450 TL tutarında promosyon ödemesi yapılıyor.

TEB: 2020 yılında en az 850 TL emekli maaş promosyon ödemesi yapan TEB, en yüksek 1.000 TL promosyon ödemesine ek 100 TL ödeme yaparak toplam promosyon ödemesini 1.100 TL'ye çıkarıyor.

QNB FİNANSBANK:  QNB Finansbank, emekli maaşını üç yıl boyunca kendisinden alma sözü veren emeklilere 1250 TL'ye varan nakit kazanma fırsatı sunuyor. Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank, ayrıca emekli tanıdıklarının maaşını QNB Finansbank'a yönlendiren müşterilere, yönlendikleri emekli başına 125 TL olmak üzere toplamda 1250 TL nakit kazanma fırsatı sunuyor. Bu iki kampanya sayesinde bir emekli müşteri toplamda 2 bin 500TL'ye kadar nakit kazanma fırsatı yakalayabilecek. QNB Finansbank müşterisi emekliler, Türkiye'deki tüm QNB Finansbank şubelerinde öncelikli hizmet alabilmelerinin yanı sıra yurt içi tüm banka ve ATM'lerden ayda iki defa ücretsiz para çekme hakkına da sahip olacaklar. Buna ek olarak, bireysel internet bankacılığı kullanılarak yapılacak işlemlerden EFT ve havale işlemleri de ücretsiz olacak.  Ayrıca CardFinans Emekli kredi kartına sahip olan emekliler, ilk yıl yıllık üyelik ücreti ödemeyip, eczane ve marketlerde QNB Finansbank POS’larından yapacakları 50 TL ve üzeri alışverişlerde yüzde 5 oranında, aylık 15 TL indirim ayrıcalığından da faydalanabilecek.

PROMOSYON ÜCRETİ NEDİR?

Emekli maaşlarını bankalardan alan vatandaşlar için uygulamaya sokulan promosyon; maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl almak şartıyla bir kereye mahsus olarak emeklilere verilen ödemeye denmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.