1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK kanadından müjde: Her ay düzenli olarak başvuran herkesin hesaplarına en az 706 TL ödeme…
SGK kanadından müjde: Her ay düzenli olarak başvuran herkesin hesaplarına en az 706 TL ödeme…

SGK kanadından müjde: Her ay düzenli olarak başvuran herkesin hesaplarına en az 706 TL ödeme…

SGK kanadından vatandaşlar için her ay düzenli olarak ödemeler geliyor. Asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamalar ile beraber vatandaşların banka hesaplarına en az 706 TL ödemeler geliyor. Başvuru şartı ile vefat ede çocukların anne ve babaları için ölüm aylıkları belirli şartlar ile veriliyor. Bu haklar evlat edinmiş olan kişiler için farklılık göstermeye devam ediyor.

A+A-

SGK kanadından vatandaşlar için her ay düzenli olarak ödemeler geliyor. Asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamalar ile beraber vatandaşların banka hesaplarına en az 706 TL ödemeler geliyor. Başvuru şartı ile vefat ede çocukların anne ve babaları için ölüm aylıkları belirli şartlar ile veriliyor. Bu haklar evlat edinmiş olan kişiler için farklılık göstermeye devam ediyor. Anne ve babalarından yetim aylıkları artık evlatlıklara da veriliyor. Sosyal güvenlik mevduatında yer alan bilgilere bakılacak olduğu zaman vefat eden sigortalı kişilerin yakınlarında maaş bağlanması için farklı hükümler ön plana çıkıyor. Vefat etmiş olan sigortalı kişilerin eş ve çocukları için de ölüm aylıkları verilecek. Eşler çalışma hayatına devam ediyor olsa bile emekli oldukları zaman emekli maaşları alabilirken çocukların da yetim maaşları alabilmesi için gelirlerinin olmama şartı yer alıyor.

Evlatlıklar da geçerli olacak…

Sigortalı olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar evlat edinmiş, tanınmış ya da soy bağları düzeltilen ya da babalık hükümlerine bağlanmış olan çocuklar için sigortalı ölümlerinin hemen ardından doğan çocuklar için geçerli olacak. Bu anlarda bağlanmış olan aylıklardan belirtilen esaslara göre ödemeler verilir. Hak sahipleri için verilecek olan aylıkların toplam kısmı da sigortalı olan vatandaşların aylıklarının üzerine geçemez. Bu sınırların üzerine çıkma durumları meydana gelirse de hak sahipleri aylıkları üzerinden orantılı bir şekilde indirim alabilir. Şartlar belli oldu. Bu şartlar ise;

  1. Ölen kişiler sigortalı olursa hak sahipleri olan eş ve çocuklarından artmış bir hisse olması
  2. Anne ve babaların 65 yaşlarının üzerinde olması durumunda artan hisse şartı aranmaz. Eğer böyle bir durum yoksa yaşları doldukları zaman bağlanması ön görülür.
  3. Anne ve babalara ait olan aylık gelirlerin asgari ücret net tutarı daha az olması şartı
  4. Anne ile babaların kendi çalışma hayatlarından ötürü aylık almaması ve emekli olmaması şartları aranır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.