1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK Girişi Olan Herkese Müjde! 2.200 TL Yardım Yapılacak, Hemen Alabilirsiniz…
SGK Girişi Olan Herkese Müjde! 2.200 TL Yardım Yapılacak, Hemen Alabilirsiniz…

SGK Girişi Olan Herkese Müjde! 2.200 TL Yardım Yapılacak, Hemen Alabilirsiniz…

SSK’lı kişilerin vefat etme durumları karşısında eğer ölmeden önce beyan edilen kişiler varsa ya da yakınları aracılığı ile destek ödemeleri veriliyor. SGK’dan gelen müjde ile beraber 2200 TL ödemeler verilecek. SGK tarafından verilen yakınları vefat eden kişilerin alabilecek oldukları yardımlardan ölen kişilerin birinci dereceden yakınları olmak gerektiği gibi şartlar aranıyor.

A+A-

Bu sayede kişilerin ölümünden önce beyan edilen anlarda yardım almak için hak kazanacaklar. Peki kimlere kaç TL ödemeler verilecek?

SGK aracılığı ile gelen sigortalı çalışanların yakınları için vefat durumlarının ardından yardımlar devam ediliyor. Kişilerin ölümünün ardından bu haklardan yararlanabilecekler. Ölen kişiler evliyse eş ya da çocuklara verildiği gibi – eşi ya da çocukları olmadığı zaman da anne ya da babaya ödemeler en yakın akrabalara yapılır.

SGK cenaze yardımı almak için gerekli şartlar nelerdir?

Cenaze yardımı almak için veraset ilanı veren kişilerin olması gerekir. Verilen veraset ilanları karşısında bir örnekleri ile SGK kurumlarına teslim edilmesi gerekir. Belgelerin tamamlanma durumları karşısında mutlaka talep dilekçelerinin yazılı teslim edilmesi gerekir. Belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve başvuru sırasında teslim etmek gerekir.

Cenaze para yardımları ne kadar olacak?

Cenaze yardım miktarları ölen kişinin sigortalı bulunma statüsüne göre değişiklik gösterecektir. Yardımlardan almak için belirlenen miktar SSK ve bağkur statü kapsamında yer alanlar için 715 TL ödemeler yaparken emekli sandıkları üzerinden çalışma hayatına devam edenlerin vefat etme durumları karşısında 2200 TL olarak ödemeler yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler