1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. SGK Duyurdu: Maddi Yardım Destek, Kampanyaları Tekrar Başlıyor, Birden Fazla Yardıma Başvurular Alınıyor İşte detaylar!
SGK Duyurdu: Maddi Yardım Destek, Kampanyaları Tekrar Başlıyor, Birden Fazla Yardıma Başvurular Alınıyor İşte detaylar!

SGK Duyurdu: Maddi Yardım Destek, Kampanyaları Tekrar Başlıyor, Birden Fazla Yardıma Başvurular Alınıyor İşte detaylar!

SGK Destekli, Maddi Yardım Destekleri, Yardım Kampanyaları Tekrar Başlıyor, Birden Fazla Yardıma Başvurular Alınıyor. SGK son dakika olarak vermiş olduğu bu haber ile beraber, yardım vereceğini duyurdu.

A+A-

SGK Destekli, Maddi Yardım Destekleri, Yardım Kampanyaları Tekrar Başlıyor, Birden Fazla Yardıma Başvurular Alınıyor. SGK son dakika olarak vermiş olduğu bu haber ile beraber, yardım vereceğini duyurdu.

SGK ve Devlet destekli yardımlar, daimi olarak merak edilmektedir. Pandemi döneminde ilk kez tam normalleşmeye geçtik. Önümüzün de bayram olması, yardım desteklerinin devam edip etmeyeceğini konuşuyorlar. SGK üstünden devlet destekli yardımlar Temmuz ayında da devam ediyor. Özellikle emekli olan kişilere, emekli maaşları üstünden Kurban Bayramı promosyonu verilmekte.

Kurban Bayramı promosyonları ile beraber, SGK üstünden destek alabileceksiniz.

Temmuz ayı ile beraber, belirli koşulları sağlamakta olan ve emekli olmayan kişilerde, sosyal yardımlar almaya devam edecekler. SGK, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile beraber, İŞKUR tarafından birden çok yardım destekleri verilmektedir. Devlet desteğiyle yapılan bu yardımlardan, yurttaşlar, içinde bulunduğu sıkıntıya göre destek alabilecektir.

SGK Destek Ödemelerine Devam Edecek

SGK üstünden destek ödemesi alacak kişiler, kendi gereksinimlerine göre bu destekleri alabileceklerdir. SGK üstünden destek alacak kişiler, bu destekleri hemen alabilmeleri için gerçekten muhtaç durumda olduğunu belgelemeleri gerekmektedir. Ayrıca muhtaç olan kişiler haricinde, hasta olanlara, hasta bakanlara, işsizlere, çalışmayan ev hanımlarına, okula giden çocuklara destek ödemeleri yapılmaktadır.

SGK Doğum Parası Ödemeye Devam Ediyor

SGK üstünden verilen desteklerden biri de doğum yardımı. Doğum yardımı çocuk sayısına göre verilmekte. 300 TL birinci çocuk, 400 TL ikinci çocuk, 600 TL'de üç ve üstünde çocuklara, çocuk başına göre verilmekte. 2015 Mayıs ayından sonra doğan çocuklar için geçerlidir. Destek müracaatsu için SGK'ya gidebilirsiniz.

Kreş Destekleri

0 ile 60 yaş arasında çocuğu olan kadınlara, 24 ay süre ile ayda 650 TL kreş yardımı yapılıyor. Bu yardımlar, çalışan annelere verilmek üzere hazırlanıyor. Eğer çalışıyorsanız ve çocuğunuzu bırakacak bir yer yoksa, kreş destekleri alarak sizlerde hemen bu aylık ödemeyi alabilir ve kreşe çocuğunuzu gönderebilirsiniz.

Cenaze Yardımı Devam ediyor

SGK üstünden verilen bir diğer destek ödemesi de cenaze yardımlarıdır. SGK'lı olan ya da emekli olan bir şahıs eğer vefat ederse, bu para cenaze masrafları için ailesine verilmektedir. Cenaze ödemeleri eş ya da çocuklarına yapılır. Eğer eşi ya da çocukları yoksa, kişinin kardeşi de bu parayı alabilir. Ayrıca kişinin kendi anne ve babası da bu parayı, ailesi olmadığı zaman alabileceklerdir. Bu ödemeler içinde müracaat yapabilmek için en yakın SGK kurumuna giderek müracaat yapmanız gerekiyor.

Pandemi döneminde verilen bu yardım yalnızca para yardımı değil, gıda yardımı, fatura yardımı, eşya yardımı, eğitim yardımı, tablet yardımı gibi pek çok yardımdan oluşuyor. 1. 2. Ve 3. Faz olarak verilen pandemi destek yardımları ise nakit olarak yapılıyor. Bu yardımlardan yararlanacak olan kişiler, e-devlet üstünden müracaat yapabileceklerdir. Kurban bayramı bundan önce 4.Faz ödemelerinin olup olmayacağı henüz belli değil. Eğer 4.Faz içinde destek ödemeleri yapılacaksa, IBAN numarasına ya da PTT hesaplarına bayramdan önce bu paralar yatacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.