1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK Açıkladı, Başvuru Yapmanıza Gerek Yok! Hemen Hesaplara Yatacak…
SGK Açıkladı, Başvuru Yapmanıza Gerek Yok! Hemen Hesaplara Yatacak…

SGK Açıkladı, Başvuru Yapmanıza Gerek Yok! Hemen Hesaplara Yatacak…

SGK’dan vatandaşlara müjde gibi bir haber geldi. Yapılan düzenleme ile beraber artık vatandaşların ödemeyi alabilmesi için başvuru yapmalarına gerek kalmayacak. Ödemeyi alabilmek için gerekli şartların sağlanması yeterli. Şartların sağlanmasının ardından ilgili tutar hesaplara her ay otomatik olarak yatırılacak.

A+A-

Yeni uygulamaya göre yapay zeka ile beraber kişilerin aylık gelirleri ve yardım alan kişiler direkt olarak tespit edilecek. Bu nedenle artık ihtiyaç sahibi olan kişilerin başvuru yapmalarına gerek kalmayacak.

SGK Yazı Gönderdi!

Söz konusu olan yenilik ile ilgili SGK, teşkilatlara genel bir yazı gönderdi. Yazı içeriğinde yeni sistemin nasıl işleyeceğine ve mevzuatların hatasız bir biçimde sonuçlandırılması gerektiği yazıldı.

Yeni Özellikler Eklenecek

Sosyal Güvenlik Kurumunda hak sahibi olan ya da sigortalı olanlara bağlanan maaşlar / aylıklar mevzuata uygun mu, değil mi kontrol edilecek. Ek olarak SSK’lı vatandaşlar için Kapsam 4a ve Bağkurlu olan vatandaşlar için ise Kapsam 4b programı kullanılacak.

Talimat Verildi

Bürokrasinin azalması ve fazla ödemelerin engellenmesi için Emektar programlarına verilen kayıtlar incelenmeye alınarak; mezun olan öğrenciler ya da yaşlarını doldurmuş olan çocukların aylıkların kesilmesinin ardından diğer hak sahiplerinin de hisselerinde düzenlenme yapılması talep edildi. Aynı şekilde hak sahibi olan eşler de, herhangi bir başvuru olmaksızın hak ettikleri hisselere kavuşabilecekler.

Bu sayede vatandaşlar ve çalışanlar vakit kaybetmeden, işlemler otomatik olarak gerçekleştirilecek. SGK’nın yaptığı bu değişim ile, ekonomik olarak da tasarruf edilmesi planlanırken, zaman kaybının da önüne geçilecek.

Emekli aylığı, yaşlılık aylığı, dul ve yetim maaşları da aynı şekilde otomatik olarak bağlanarak hesaplara yatırılacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.