1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Sevindiren haber Hesaplara 5.098 TL yatırılıyor! Zamlı evde bakım aylığı ödeme takvimi az önce duyuruldu...
Sevindiren haber Hesaplara 5.098 TL yatırılıyor! Zamlı evde bakım aylığı ödeme takvimi az önce duyuruldu...

Sevindiren haber Hesaplara 5.098 TL yatırılıyor! Zamlı evde bakım aylığı ödeme takvimi az önce duyuruldu...

Sosyal destek ödemeleri ile ilgili yaşanan tüm gelişmeler ve yapılan tüm açıklamalar takip ediliyor. Bakanlık tarafından yapılan duyurular hak sahipleri tarafından tüm detaylarıyla araştırılıyor. Konuyla ilgili tüm gelişmeler gündemde yer alıyor.

A+A-

Sosyal destek ödemeleri ile ilgili yaşanan tüm gelişmeler ve yapılan tüm açıklamalar takip ediliyor. Bakanlık tarafından yapılan duyurular hak sahipleri tarafından tüm detaylarıyla araştırılıyor. Konuyla ilgili tüm gelişmeler gündemde yer alıyor.

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden biri olan evde bakım maaşıyla ilgili de araştırmalar devam ediyor. Evde bakım maaşının güncel tutarı, zamlı evde bakım maaşlarının hesaplara yatırılacağı tarih ve ödemelerle ilgili tüm detaylar merakla takip ediliyor. Temmuz ayı evde bakım maaşı ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına geçti. Evde bakım maaşı Ocak ayında yapılan artışla 4.336 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında açıklanan memur maaşı yeni zam oranlarının ardından evde bakım maaşının güncel tutarı merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler…

TEMMUZ AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Sosyal yardımlarla ilgili yeni açıklamalara yer veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı sosyal destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu ve şu ifadelere yer verdi: ‘Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 440 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık.

Bu ay 567 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğimizi vurgulayarak ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.’

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Memur maaş katsayısına göre artış gösteren evde bakım maaşının zamlı ödemelerinin hak sahiplerinin hesabına ne zaman aktarılacağına dair araştırmalar sürüyor. Yeni zamla beraber 5.098 TL seviyesine yükselen evde bakım maaşı zamlı ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih ile ilgili de yeni bir bilgilendirme geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamayla zamlı evde bakım yardımının hesaplara yatırılacağı tarih netleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle evde bakım yardımı ödemeleri Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırılacak.’ açıklamasında bulundu.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Evde bakım maaşı başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya İlçe Müdürlükleri’nden yapılmaktadır.

Evde bakım maaşı başvuru şartları ise şöyle:

- T.C. Kimlik Kartı

- Ağır engelli olduğunu beliren sağlık raporu

- Bakıma muhtaçlık kriteri

- Hanede yaşayan kişilerin gelir ve varlıklarına ilişkin yazılı beyan ve belgeleri 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.