1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sarraf Mustafa Zağlı’dan altın için bomba tahminler geldi! Panik yapmayın…
Sarraf Mustafa Zağlı’dan altın için bomba tahminler geldi! Panik yapmayın…

Sarraf Mustafa Zağlı’dan altın için bomba tahminler geldi! Panik yapmayın…

Geçtiğimiz gece altın ve dolar fiyatları üzerinde bir anda meydana gelen hareketlilik ardından kuyumculardan beklenen uyarılar gelmeye başladı.

A+A-

Geçtiğimiz gece altın ve dolar fiyatları üzerinde bir anda meydana gelen hareketlilik ardından kuyumculardan beklenen uyarılar gelmeye başladı.

Bu süreçlerde Sarraf Mustafa Zağlı da açıklamada bulundu. Altına yatırım yapmayı tercih eden vatandaşların sakin olmasını ve bir anda paniğe kapılmaması gerektiğini işaret ederken çeyrek altının yıl içerisinde 900 TL seviyesine kadar çıkabilecek olduğuna yer verdi.

Merkez bankasında meydana gelen görev değişikliklerinden dolayı piyasalar çok olumsuz etkilendi. Dolar ve altın fiyatları yeni hafta içerisinde çok hızlı bir şekilde giriş yaparken birçok kişi tarafından bu artış nereye kadar devam edecek sorusunun yanıtlarını araştırmalarına neden oldu. Altın yatırım yapmayı tercih eden vatandaşlar için Sarraf Mustafa Zağlı’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Yaz ayları içerisinde altına karşı olan taleplerin artmasından dolayı fiyatların da artabilecek olduğuna dair ifadelere yer verildi.

Ramazan ayına kadar sürebilir…

Sarraf Mustafa Zağlı tarafından gelen açıklama detaylarına bakılacak olduğu zaman; "Şu an altının fiyatı incelenecek olduğu zaman genel olarak kendini koruyor ve ortalama düzeyler ile beraber devam ediyor. Geçen yıl içerisinde mart ayında ülkemizdepandeminin patlaması ile beraber altına normalden daha çok ilgi oldu. Vatandaş resmen örneklendirilecek olursa ekmek alır gibi altın almaya başladı. Bunun olması ile beraber paralel olarak altın yükselişe geçti.

Enflasyonu da bunların üzerine ekleyerek göz ününde bulunduracak olursak, altın mutlaka her zaman prim yapmaya devam eden değerli bir madendir. Şu an işlem fiyatına bakılacak olursa çeyrek altın 700 TL'den işlem görmeye devam ediyor. Altının bu fiyatta göstermeye başladığı istikrar ortalama olarak Ramazan ayının sonuna kadar devam eder diye düşünüyorum. Ardından da yazın gelmesi ile braber düğünlerin artış göstermesi kısa sürede altına olan talebin artmasının yanı sıra bir de gurbetçilerin gelmesi ve yatırımcıların olması ile beraber altına olan ilgi her zamankinden daha çok olur ve altının fiyatı birazda olsa yukarı yönlü hareketine devam eder" sözleri ile dikkatleri çekti.

Yıl sonuna gelindiği zaman altın fiyatlarının ortalama olarak  900 TL ila 100 TL arasında çeyrek altınların satışa sunulacak olduğunu, altının ileri derecede yükselişe geçeceğine dair ifadelere yer verdi. Yatırım yapmayı tercih eden vatandaşların asla panik yapmamaları gerektiğini ve uzun vade içerisinde yatırımcılar için iyi bir kar getirecek olduğuna dair ifadelere yer verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.